”Markus Larsson älskar Mello lika mycket som jag och Tobbe”

Ett ögonblick Jenny Ågren, programledare för podden Schlagerkoll

Publicerad 2023-02-03

Missa inte podden Schlagerkoll – med det nördigaste och roligaste snacket om Mello.

Jenny Ågren leder podden tillsammans med Tobbe Ek och Markus Larsson.

Hur laddad är du för Melodifestivalen?

– Nedräkningen har verkligen börjat och i år känns det som vi behöver tävlingen mer än någonsin. Med läget i världen, elpriser och inflation - låt oss hoppas att Mello kan ge oss ett ljus i mörkret. Jag önskar mig galna scenkläder och en rolig show.

Du gör podden Schlagerkoll med Tobbe Ek och Markus Larsson – hur är det?

– Det är ungefär som att kasta sig in i en torktumlare med en duracellkanin och en citatmaskin. Tobbe och jag kan sväva iväg i gammal schlagerhistoria och Markus får försöka dra oss tillbaka till 2000-talet. Man kan tro att Markus inte gillar tävlingen, men han älskar den lika mycket som jag och Tobbe.

Vad får lyssnaren i Schlagerkoll?

– Det är högt och lågt i snabbt tempo om allt som händer kring Melodifestivalen. Vi går igenom bidragen varje vecka och självklart de stora snackisarna. Vi vill att lyssnaren ska se oss som sina kompisar de snackar Mello med.

Vilka blir de stora favoriterna i år?

– Det snackas redan om att det kan vara Jon Henrik Fjällgrens år i år. Men jag ser också mycket fram emot Nordman. Loreen ska gå ut sist – hon kan omöjligt toppa Euphoria – men det ska bli spännande att se vad hon hittar på. Sen får vi se hur nykomlingar som Uje Brandelius, Elov & Beny och Gullan Bornemarks barnbarn Signe & Hjördis kommer låta.

Hur lyssnar man på Schlagerkoll?

– Vi kommer ut med nya avsnitt på torsdagar och man hittar den såklart i Aftonbladets app eller i den poddspelare som man använder. Finns där poddar finns så att säga.

ANNONS