Melloskrällen: Loreen gör comeback – med ”Euphoria”-låtskrivarna

Aftonbladet avslöjar: Eurovision-vinnaren tillbaka – ”Har låtit sig övertygas”

Publicerad 2022-11-17

Det kan vara nästa års stora Mello-överraskning.

Nu kan Aftonbladet avslöja att Loreen återvänder till tävlingen – och hon gör det med låtskrivarna bakom ”Euphoria”.

– Det har varit en övertalningskampanj, men nu verkar hon vara med på tåget, säger en källa.

Enligt uppgifter till Aftonbladet föll Loreen direkt för låten.

Men tvekade ändå över att ställa upp i Melodifestivalen igen en fjärde gång, speciellt som hon följde upp ”Euphoria” och segern i Eurovision song contest med att åka ut i Andra chansen med låten ”Statements”. Men efter en övertalningskampanj tycks hon nu ha gett efter för Melodifestivalens uppvaktningar.

– Ja, hon ska vara med. Hon velade länge, men älskar låten, säger en person med god insyn.

Att Loreen ska tävla i Melodifestivalen 2023 bekräftas av flera källor.

– hon har lite motvilligt låtit sig övertygas. När hon väl testade att sjunga den kändes allt rätt, säger en person nära Mello-redaktionen.

Brasklapp

Men en uppgiftslämnare kommer med en brasklapp:

– Hon brukar inte bestämma sig förrän i sista stund. Det kan nog dröja med det definitiva beskedet ända till dagarna före presskonferensen även den här gången.

Lorine ”Loreen” Talhaoui, 39, kom fyra i ”Idol” 2004 och solodebuterade sen 2011 med ”My heart is refusing me” som åkte ut i Andra chansen i Melodifestivalen. Året därefter tog hon hem segern med ”Euphoria” som också vann Eurovision och blev en världshit. När hon 2017 återvände till tävlingen åkte hon ut i Andra chansen i en duell mot Anton Hagman.

Loreen i Melodifestivalen 2012.

Thomas G:son och Peter Boström har skrivit

Det som kan vara vägen till en ny framgång den här gången är just låten och teamet bakom.

Enligt källor till Aftonbladet har Loreen den här gången återvänt till teamet bakom ”Euphoria” och skrivit nästa års tävlingslåt tillsammans med Peter Boström och Thomas G:son. Dessutom är Jimmy ”Joker” ”Thörnfeldt inblandad, som förutom Tusses Mello-vinnare ”Voices” bland annat skrivit låtar åt Jennifer Lopez, Pitpull och Enrique Iglesias.

– Ja, det är G:son och Boström som skrivit bland annat. Loreen har också varit med på ett hörn, säger en person som hört låten.

Melodifestivalen 2023 drar igång med den första deltävlingen lördag 4 februari. SVT väntas avslöja startfältets 28 akter under en eller två digitala presskonferenser i slutet av november.

Loreen.

ANNONS