Melodifestivalen

Bevakningen av schlagern presenteras av

Avslöjar: Rockbandet Lillasyster tävlar i Mello 2021

Lista: 24 av 28 artister avslöjade – Fyra nya namn: Ratades av ”Idol” – nu får hon plats i Melodifestivalen

Rockbandet Lillasyster debuterar i Melodifestivalen 2021.
Rockbandet Lillasyster debuterar i Melodifestivalen 2021.

The Mamas, Dotter – och Lillasyster.

Melodifestivalen ser ut att bli en fullständig familjehistoria när Aftonbladet nu kan avslöja att Göteborgs-rockarna fått en plats i tävlingen.

– Det har inte varit rock med på några år, så det är roligt med ett riktigt rockband igen, säger en källa med god insyn.

I våras stod det mellan The Mamas och Dotter i Melodifestivalens final, och som Aftonbladet redan har avslöjat kommer båda akterna att återvända till tävlingen även nästa år. Men då kan de utmanas av ännu en familjemedlem: Lillasyster.

Aftonbladet kan idag avslöja att det Göteborgsbaserade rockbandet är klara för tävlingen.

– Det har inte varit rock med på några år, så det är roligt med ett riktigt rockband igen, det behövs i Melodifestivalen. Och rocken brukar få mycket röster, säger en källa med god insyn.

Skrivit låtar med Mello-veteran

Lillasyster har bland annat arbetat i studion tillsammans med rutinerade låtskrivaren Palle Hammarlund som tidigare skrivit Mello-låtar åt så skilda artister som Mendez, Mohombi och Dolly-Style, men om det är Hammarlund som också ligger bakom Lillasysters tävlingslåt är ännu oklart.

– Det vet jag faktiskt inte. Men det kan vara så, säger en person nära Melodifestivalens redaktion.

Lillasysters frontman Martin Westerstrand var tidigare sångare i gruppen Lok, som splittrades 2002. Fyra år senare bildade han istället Lillasyster som hunnit släppa fem studioalbum och haft närmare tio miljoner streams på låtar som ”Så jävla bra” och ”Umbrella”, en cover av Rihannas hit.

Emil Assergård tillsammans med flickvännen Linda-Marie Nilsson på Rockbjörnen-galan 2019
Emil Assergård tillsammans med flickvännen Linda-Marie Nilsson på Rockbjörnen-galan 2019

Emil Assergård klar för Mello

Aftonbladet kan också avslöja ytterligare tre artister som är klara för Melodifestivalen. Rockbjörnen-nominerade Emil Assergård, 29, har flera gånger funnits med i Melodifestivalens slutpussel, men varje gång fått sena besked om att han hamnat precis utanför startfältet. I år har han enligt Aftonbladets lyckats ta sig hela vägen. Assergårds största hit ”All in” har nästan 33 miljoner streams på Spotify och han har också gjort succé med låtar som ”Ego”, ”Jag råkade sälja min bästa vän” och ”Klä av mig”.

Nathalie Brydolf, 25, blir en av debutanterna i Melodifestivalen.
Nathalie Brydolf, 25, blir en av debutanterna i Melodifestivalen.

Två till från ”Idol”

Nathalie Brydolf, 25, blir en av debutanterna i Melodifestivalen nästa år. Nathalie tävlade i ”Idol” 2018 där hon slutade sexa. Såväl i år som förra året har hon medverkat vid olika låtskrivarläger inför Melodifestivalen och nu bekräftar källor att hon fått en plats som artist i tävlingen.

Från TV4:s talangshower kommer också Frida Green, 28. Hon tog sig till final i ”Talang” 2018. I årets ”Idol” hyllades hon först av juryn när hon sjöng på skånska, men ratades sen under slutaudition för att hon valt att slipa bort dialekten. Då sa hon till tidningen Expressen att hon skulle satsa på Melodifestivalen istället och nu bekräftar Aftonbladets källor att satsningen lyckats.

Som Aftonbladet tidigare avslöjat kommer samtliga avsnitt av Melodifestivalen 2021 att sändas från arenan Annexet i Stockholm, utan publik. SVT räknar med att gå ut med samtliga medverkande artister under tisdag, onsdag och torsdag nästa vecka.

Publisert:

LÄS VIDARE