Jonas vill programleda med Mark – efter förlusten

1 av 3

avCecilia Wugk, Linn Elmervik, Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Han kom sist – men var gladast.

Nu öppnar Jonas Gardell upp för att återvända till Melodifestivalen som programledare tillsammans med Mark Levengood.

– Jag vill lansera oss för 2020, säger han.

Han förutspådde en sistaplats och fick rätt. Men Jonas Gardell, 54, hängde inte läpp för det.

Efter förlusten i går kväll stöttades han av Mark Levengood, 53, som var på plats i Scandinavium för att heja på sin make.

– Jag blev enormt stolt, det var ett underbart nummer. Jag hade inte sett det, jag har hört låten massor med gånger men jag hade aldrig sett numret. Jag tycker det är väldigt modigt att i våga gå in och vara så lågmäld i ett startfält som är så explosivt. Jag tycker att låten är helt fantastisk, säger Mark.

”Är lite lättad”

Förlusten innebär att familjen kan åka på sin planerade semesterresa som hade krockat med Andra chansen.

– Jag är genuint lite lättad över att vår USA-resa blir av, säger Jonas.

– Vi hade inte räknat med att han skulle gå vidare, säger Mark.

Men än har Jonas Gardell inte fått nog av Melodifestivalen. Nästa år är han upptagen med egna föreställningar, men året därpå vill han göra comeback, som programledare. Och han vill ta Mark med sig.

– Jag och Mark skulle tycka det var väldigt kul. Vi var ju programledare en gång 2003 och vi är bra på oneliners. Jag märker ju när Mark kommer att han säger en mening och får applåder. Jag vill lansera oss för 2020, men jag tror kanske inte att SVT är så intresserade.

SVT: ”Vi får prata om det”

Men där har han fel. Melodifestivalgeneralen Christer Björkman stänger inga dörrar för att anlita Jonas och Mark som programledarduo nästnästa år.

– Ja men de är ju alltid på något sätt aktuella för den typen av jobb. Så de står på någon slags brutto-lista ständigt och jämt, säger han.

Han vill göra det 2020, kommer du att säga ja?

– Vi får prata om det. Om jag hade varit innehållsproducent hade jag kunnat svara på det, men nu är jag bara tävlingsproducent.

De har lett Melodifestivalen sedan 2007 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM