Sigrid laddar segervapnet mot Méndez ”Vi har maxat”

MELODIFESTIVALEN

KRISTIANSTAD. Deras duell blir en nagelbitare.

Nu laddar både Sigrid Bernson och Méndez segervapnen: rejält med pyro.

– Vi har verkligen maxat, säger Sigrid Bernson.

De vill båda ta sig till final.

Och Sigrid Bernsons, 29, och Leo Méndez, 42, duell, kvällens sista, ser ut att bli en riktig nagelbitare.

Nu maxar de båda sina scenshower – och lägger rejält med krut, och pengar, på pyroeffekter, för att ro hem tittarnas gunst och röster.

– Det är en hel del mycket mer pyro nu. Förra gången, i deltävlingen, var det lite pjou pjou, nu är det mer wraah. Vi har verkligen maxat det, det känns skitkul för det gör ju så mycket på scenen. Det blir väldigt festligt. Méndez har ju också sjukt mycket pyro, så vi kör hårt, säger Sigrid.

”Det kommer inte bli lätt”

Méndez har kämpat med sin medhörning som påverkat hans sångprestationer rejält under tävlingens gång. Under fredagens publikrep i Kristianstad kände han sig betydligt mer säker än tidigare.

– Tidigare har jag haft lånad medhörning som inte passade i örat, folk förstår kanske inte hur mycket det påverkar. Nu är vi tillbaka känns det som, nu är vi på den nivån så att vi kan tävla mot en artist som Sigrid. Det kommer inte bli lätt, hon har många fans och följare, säger Méndez.

Sigrid Bernson förbereder sig för en nervpärs i greenroom under resultatshowen i tv-sändningen.

– Handen på hjärtat, jag tror att det blir jättejättejämnt, Det blir nog jämnt i flera dueller men vår säger många är den jämnaste.

1 av 2 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Méndez tror på en jämn duell.

”Jag hoppas att det syns”

Och ett av hennes segervapen, populära pojkvännen Samir Badran ankom till artisthotellet i Kristianstad under fredagskvällen.

– Han kom till hotellet nu på kvällen. Det viktigaste är att äta lite middag och kanske ta en drink med teamet. Men sedan måste vi sova, det. Festen får vi ta i morgon (läs: lördag kväll).

Under natten och lördagen gör hon allt för att mobilisera energin.

– Jag hoppas att det ska synas att jag älskar att göra detta. Det blir bättre och bättre för varje gång fortfarande, det känns tryggt och jag känner mig säker.

De möts i Andra chansen 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM