Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Skilsmässan inställd – Tess Merkel: Vill leva tillsammans

Alcazar-stjärnan satsar solo i Melodifestivalen – men inte i kärlekslivet

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

ANNEXET. Det blev aldrig nån skilsmässa: Tess Merkel och maken Kenny Solomons är fortfarande ett par.

– Vi kämpar på på vårt eget sätt och hoppas att vår kärlek ska vara så stark att vi kan överleva den här krisen, säger hon.

Efter 20 år i Alcazar satsar Tess Merkel, 50, solo i Melodifestivalen med låten ”Good life”. Men trots rubriker om skilsmässa är hon inte solo i kärlekslivet. Någon skilsmässoansökan skickades aldrig in:

– Nej. Det kom aldrig så långt. Vi kämpar på på vårt eget sätt och hoppas att våran kärlek ska vara så stark att vi kan överleva den här krisen, säger hon.

”Vi vill leva tillsammans”

I oktober berättade maken Kenny Solomons, 34, på Instagram att paret bestämt sig för att gå skilda vägar. Men nu säger Tess Merkel att det aldrig gick så långt. Däremot har de valt att bli särbo.

– Vi kände att vi vill ju leva tillsammans, så hur löser vi det här? Många väljer att fly när saker skaver och är jobbigt, men vi har valt att försöka hitta ett annat sätt. Det kanske inte är som alla andra gör, men vi två har bestämt oss att vi vill leva tillsammans.

Tess Merkel.

Allt kraschade

Tess Merkel berättar att Melodifestival-låten kom till i somras efter att ”allt omkring bara kraschade”.

– Det är ju inga hemligheter. Om man googlar mig står det ”kris i äktenskapet” ungefär 365 gånger, säger hon och skrattar.

– Det är inte lätt att ha en relation, men man kan sitta där och låtsas som att allting är frid och fröjd, eller så kan man säga sanningen och det är väl därför som det har stått så mycket om oss, för att vi har valt att prata om det. Förhoppningsvis kanske det kan hjälpa nån.

Tess Merkel och Kenny Solomons.

Lovar show

Men om låten ”Good life” hade sitt ursprung i sorgsna känslor kring pandemin och kärlekslivet så vände det snart i studion.

– Det började som deppens mamma, det kunde inte bli mer grått. Men så kom jag tillbaks och kände att nu vänder vi det här, det ska bli något helt annat. Så vi flippade det till att bli ljus, hopp, kärlek och uppskattning av vad ett gott liv kan vara.

Och ju mer Tess Merkel arbetade på låten tillsammans med låtskrivarkollegorna Tony Malm, Palle Hammarlund och Mats Tärnfors desto mer kände hon att det var en låt som hon kunde göra till sin egen solodebut.

– Det blir show, alla som älskar Alcazar kommer att känna igen sig, men det blir ändå på ett lite annorlunda sätt. Det blir fest och party, säger hon.

Tess Merkel tävlar i Melodifestivalen 2021.

Schlager manager – så tävlar du

Anmäl dig - klicka här

Gå in på manager.aftonbladet.se
Alla med Plus tävlar utan extra kostnad.
Har du Pluskonto kan du skapa upp till fem ”lag” och dela med barn och familj.
Att skaffa Plus kostar 29 kr första månaden, därefter 99 kr - fritt att säga upp när du vill.

Regler

Vid varje av de fyra deltävlingarna: Tippa vilka två bidrag som går direkt till final och vilka två som går till Andra chansen.

Andra chansen: Välja vilka fyra bidrag som vinner de fyra duellerna.

Finalen: Tippa rätt placering på alla 12 finalister.

Utslagsfråga: Vinnarens totalpoäng i finalen.

OBS! Du kan anmäla dig redan nu på manager.aftonbladet.se men det går också att byta dina tips fram till att röstningen stänger för varje deltävling.

Priser

1-3:e pris: Apple iPhone 12 64 GB (värde 9900 kr).
Du kan också vinna bonuspriser i Aftonbladets schlagerexpert Tobbe Eks egen liga, anslut till #jagslårtobbeek inne i spelet (iPad i första pris).
Där kan du också skapa din egen "hashtag-liga" och utmana vänner.
 

All info hittar du på manager.aftonbladet.se

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Bäst och sämst klädda i Mellon: ”Vilken håll käften-klänning!”

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Tess Merkel

Kenny Solomons

Alcazar