Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Charlotte Perrelli klar för Melodifestivalen

Aftonbladet avslöjar: Melodifestivalen flyttar in i Annexet – SVT presenterar artisterna nästa vecka

Av: 

Torbjörn Ek

Charlotte Perrelli ställer upp i Melodifestivalen för femte gången.
Charlotte Perrelli ställer upp i Melodifestivalen för femte gången.

MELODIFESTIVALEN

Aftonbladet avslöjar: Melodifestivalen 2021 flyttar in i Annexet.

Där kommer Charlotte Perrelli återvända till tävlingen – med en ”glammig popschlagerlåt”.

Dessutom kommer scenveteranerna Ewa Roos och Eva Rydberg att göra ett humorfyllt shownummer tillsammans.

Redan i augusti kunde Aftonbladet avslöja SVT:s reservplan: att ställa in Melodifestivalens turné och sända från en och samma plats i Stockholmsområdet. Nu bekräftar flera källor att samtliga fyra deltävlingar, andra chansen och finalen kommer att sändas från Annexet, den minsta arenan i Globenområdet i Stockholm. Annexet kan som mest rymma 3 400 personer, men nu kommer alla sändningar ske utan publik.

– De behöver en lokal där det går att bygga en stor scen, lika stor som på Eurovision. och sen är det också praktiskt med en plats som det är lätt att ta sig till. SVT funderade ett tag på en flyghangar vid Arlanda, men det hade blivit väldigt krångligt med transporter. Speciellt nu i coronatider, säger en person nära Melodifestivalens redaktion.

Perrelli ska tävla med schlagerpop

Aftonbladet kan också avslöja att Charlotte Perrelli, 46, återvänder till tävlingen. Tidningen Expressen har tidigare rapporterat att Perrelli varit i samtal med SVT om sin medverkan, men Aftonbladets källor bekräftar att hon är helt klar för Melodifestivalen 2021. Det blir hennes femte gång i tävlingen, där hon vunnit två gånger, med ”Tusen och en natt” 1999 och med ”Hero” 2008. Senast hon ställde upp i tävlingen 2017 med finstämda ”Mitt liv” slutade hon dock sist i sin deltävling.

Aftonbladets uppgiftslämnare avslöjar också detaljer om Perrellis tävlingslåt:

– Det ska vara en glammig popschlagerlåt. Förra gången satt hon ensam med en gitarr, det här kommer vara något helt annat.

Eva Rydberg.
Ewa Roos.

Komediveteraner

Teater- och musikalveteranerna Eva Rydberg, 77, och Ewa Roos, 71, är också klara för Melodifestivalen. Expressen har tidigare rapporterat att de två legendarerna är aktuella för tävlingen och nu bekräftar Aftonbladets källor att de ska vara med – i ett gemensamt nummer.

– Eva och Ewa ska göra show ihop på Fredriksdalsteatern nästa sommar. Det här blir ett perfekt avstamp, det kommer vara show och humor, säger en källa.

Rydberg och Roos kommer att spela i en nyskriven scenversion av ”Pang i bygget”, baserad på den klassiska komediserien av och med John Cleese, men om låten som komediennerna ska tävla med i Melodifestivalen också är en del av föreställningen är oklart.

Wijk – som låtskrivare

Eva Rydberg, som synts i fem av SVT:s julkalendrar genom åren inklusive ”Trolltider” och ”Jakten på tidskristallen” har sedan 1994 varit teaterdirektör för den klassiska komediscenen Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Hon har tävlat i Melodifestivalen en gång tidigare, 1977 med låten ”Charlie Chaplin”. Ewa Roos var den allra första gästartisten när ”Allsång på Skansen” började tv-sändas 1979. Hon är en av Sveriges mest rutinerade musikalartister och skådespelare och har gjort stora roller i bland annat ”La cage aux folles”, ”Grease”, ”My fair lady” och ”Singin’ in the rain”, men det blir första gången hon tävlar i Melodifestivalen.

Artisten Andres Wijk, 27, har under flera år varit snubblande nära att komma med i Melodifestivalen. Nu kan Aftonbladet avslöja att hans dröm om tävlingen åtminstone delvis gått i uppfyllelse. Wijk, som tidigare varit programledare för SVT:s frisörsåpa ”Salongen” har enligt flera källor varit med och skrivit en av låtarna som tävlar i Melodifestivalen 2021.

Då presenteras artisterna

SVT har ännu inte gått ut med när Melodifestivalens artister officiellt ska tillkännages. Men enligt vad Aftonbladet erfar kommer det att ske vid tre olika tillfällen under nästa vecka. Om det kommer ske via en digital pressträff, eller om SVT bara går ut med olika pressmeddelanden, eller gör det i sina egna sociala medier är ännu oklart.

– Artisterna är tillsagda att vara tillgängliga tisdag, onsdag och torsdag, det är allt jag vet, säger en branschkälla.

Andres Wijk är med i Melodifestivalen 2021, som låtskrivare.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

MARKUS LARSSON: Remix av ett sammanbrott och ett suget kvart i tre-ragg

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Charlotte Perrelli

Eva Rydberg

Ewa Roos

Andreas Wijk

Fredriksdalsteatern

Pang i bygget