Lancelot: Jag blir rädd när jag mår bra, för jag vet att det då kommer bli dåligt igen

Hedman Graaf tävlar i Melodifestivalen 2022 med egen låt

Lancelot Hedman Graaf hade glömt bort att han skickat in en låt till Melodifestivalen.

Nu ska han tävla med egenskrivna låten ”Lyckligt slut”.

– Den handlar om att nåt dåligt alltid händer när jag mår som bäst, säger han.

Hur hamnade du i Mello?

– Det vet jag knappt själv längre. Jag skrev en låt och skickade in för skojs skull och sen tänkte jag inte mer på det. Så när de ringde flera månader senare och sa att jag kommit med kom det som en chock, för jag hade helt glömt bort det.

Låten heter ”Lyckligt slut” vad handlar den om?

– Den kom till mig när jag satt på ett flygplan och kände att allt var så bra det kunde bli. Och då kom det direkt dåliga tankar, att jag ska vara glad att jag mår bra just nu, för sen vet jag att det kommer komma dåliga perioder. För det är alltid så, när jag mår som bäst kommer jag snart att må dåligt igen. Just då kände jag att jag dör nästan hellre än mår så dåligt igen, så den handlar om att nåt dåligt alltid händer när jag mår som bäst.

Lancelot Hedman Graaf.
Lancelot Hedman Graaf.

Det låter lite deppigt?

– Ja, kanske. Det var mer så jag tänkte och kände när jag skrev den. Och så har det varit hela livet, i allting, att jag blir rädd när jag mår bra, för jag vet att det snart kommer bli dåligt igen då. Det kan vara jobbigt i livet.

Du har ju under hösten blivit mycket uppmärksammad för din medverkan i tv-serien ”Behandlingen”, hur mår du efter det?

– Det känns viktigt för mig att jag har fått sagt och gjort det jag gjorde där och jag hoppas att det ska kunna hjälpa nån annan. Det har varit viktigt för mig att få förmedla min version av hur jag har mått. Men nu känner jag att jag har pratat så mycket om det, redan.

Vad hoppas du att din medverkan i Melodifestivalen ska leda till?

– Oj, jag tror inte att det ska ge mig nånting. Det som är viktigt för mig är att få framföra nån slags budskap med min låt, försöka beröra. Jag vill få framföra min text och så vill jag ha kul så klart.

Publisert:

LÄS VIDARE