PRESENTERAS AV

Så sjöng Lindgren om kritiken

avFrida Söderlund, Rebecka Ljung

1 av 4 | Foto: SVT
David Lindgren.

David Lindgren tar kritiken och gör en låt av den.

I Andra chansen svarade programledaren på sågningarna i sociala medier genom att sjunga dem i musikalstil.

– Lägg ner skiten! Vem fan vill betala tv licens för och se detta jävla tramset? sjunger David Lindgren, 34, på scenen i Andra Chansen i Linköping.

– David Lindgren är ju inte direkt någon bra representant för Norrland. Han pratar ju oavbrutet. Sjukt overkligt, fortsätter artisten och tv-profilen.

Ja, det handlar om Melodifestivalen 2017. Men det är inte programledarens egna ord.

Lindgren, som delar jobbet med Clara Henry och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, sjunger helt enkelt arga och sura kommentarer som SVT-teamet har hittat i sociala medier.

– Låten var min idé. Men jag vägrade leta upp alla kommentarer själv, säger David Lindgren.

”Vi läser inte tidningar”

Trion har fått mycket klagomål i år – men också en hel del hurra och stöd. Vissa dissar når ända fram till dem.

– Men vi läser inte tidningar, någon av oss. Lite skit får man skickad direkt till sig, men det är så lite jämfört med all kärlek man får. Man blir ganska van också. Om man jobbar med underhållning finns det ett syfte med att människor ska tycka något om det. Därför blir man också avtrubbad till slut, säger Clara Henry till Nöjesbladet.

David Lindgrens hån mot hatarna i mellanakten får stora applåder i tv-studion. Hur det låter i sociala medier? Där blir det både ris – som att Lindgren borde få lönesänkning eller sluta sjunga – och ros om att han är bäst och en stjärna. Blir det kanske uppföljning på det, i låtform?