Mariettes stiländring: ”Jag är så jäkla nöjd”

Storfavoriten: ”Det är för att texten ska komma fram”

ÖRNSKÖLDSVIK. Hon är favorit, och vill inte veta om det.

Inför lördagskvällens tv-sändning har Mariette gjort en smärre stiländring.

– Jag är så jäkla nöjd, säger hon.

Mariette Hansson, 35, är storfavorit ihop med Elias Abbas, 16, i Melodifestivalklubbens publikundersökning. Hon har också favoritens startnummer, sist av alla i veckans sista delfinal.

– Det är jätteviktigt att det går bra såklart, jag har jobbat för det här skitlänge. Det är viktigt för mig att jag är nöjd med min prestation och det är klart att jag vill gå till final, säger hon.

”Jag kollar ingenting”

Men hon håller sig undan förhandstippningar och odds, inte minst efter att storfavoriten Dotter åkte direkt ur tävlingen förra veckan.

– Jag kollar ingenting. Jag vill inte veta, fokuserar på mitt och sen får det spekuleras hur mycket det vill. Men det känns ju jättekul. Jag vet inte vad det baseras på, men det känns ju härligt att vara favorit, det tar jag åt mig och blir väldigt glad. Samtidigt kan jag inte tänka på det för mycket för pressen ökar.

Ny håruppsättning

Under fredagens publikrep var den enda smärre ändringen hon gjort att sätta upp sitt hår med en turbanliknande hårlindning.

– Jag har tagit bort dreadsen lite för att texten ska komma fram. Det händer precis lagom på scenen i min värld, jag tycker att det är så fantastiskt snyggt. Jag är så jäkla nöjd med det här numret.

Men håruppsättningen, är det för att folk tidigare har klagat på att man bara ser dreadsen?

– Njä, jag aldrig hört nån klaga i och för sig. Det är mer bara att jag vill ha en ren känsla. De finns där ändå, de syns lite där bakom och de ligger där skyddade. Det är bara för att få fram texten så mycket som möjligt. De finns där ändå. 

Publisert:

LÄS VIDARE