Melodifestivalen 2021

Charlotte Perrelli byter spår efter fiaskot

Gör schlagerpop igen: ”Jag insåg att oh my god, jag måste vara med”

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Hon hade inga planer på att vara med i Melodifestivalen igen.

Tills Bobby Ljunggren skickade över en låt med orden: ”Det finns några potentiella som skulle kunna göra den här, men jag vill att du lyssnar först”.

– Jag ringde tillbaka på två minuter. Jag insåg att oh my god, jag måste vara med, det här går inte att missa, säger Charlotte Perrelli.

Hon beskriver det som att det blev bestämt i ”rekordfart” att hon skulle tävla i Melodifestivalen igen.

– Det är en upptempolåt, med partykänsla. Den känns lite glammig, lite poppig. Det är lite schlager i den, som jag tycker att det ska vara. Och den känns nog rätt i tiden även textmässigt. Nånting vi kan relatera till, framför allt i min generation, säger Charlotte Perrelli, 46.

Den heter ”Still young”, är det vad du syftar på, att fortfarande känna sig ung?

– Ja, det handlar inte om ytan. Jag känner att jag har mycket kvar att ge och mycket som jag vill uppleva. Jag vill känna mig ung och stark. Inte ung och snygg, det är inte vad det handlar om. Jag tror att många kan relatera till det i de här tiderna när många blir sjuka, folk har ont och blir ledsna. Då kan man känna att jäklar vad jag vill vara kvar. Jag har mycket mer att ge, låten är peppande och upplyftande.

”Vet att jag kan åka käpprätt ut”

Men Charlotte Perrelli hade inga planer på att vara med i Melodifestivalen igen förrän en av låtskrivarna, rutinerade kompositören Bobby Ljunggren, 59, skickade över låten.

– Han uttryckte det så här att: ”Det finns några potentiella som skulle kunna göra den här, men jag vill att du lyssnar först”.

Hon var hemma när hon lyssnade på låten och kände direkt att hon plötsligt blev sugen på att tävla igen.

– Jag insåg att oh my god, jag måste vara med, det här går inte att missa. Den känslan får man inte så ofta, när man känner att en låt känns helt rätt. Sen har jag varit med i det här gamet så länge att jag vet att jag kan åka käpprätt ut. Jag kan gilla en låt hur mycket som helst men om ingen annan gör det så fyller det inga skor, om man säger så.

Charlotte Perrelli satsar på nytt i Melodifestivalen. Den här gången med en ”upptempolåt”.

Kom sist

Det är vad som hände sist Charlotte Perrelli ställde upp i Melodifestivalen, 2017 med egenskrivna gitarrballaden ”Mitt liv” som slutade sist i sin deltävling.

– För mig personligen var den plattan väldigt viktig. Jag fick visa en bredd och jag fick skriva väldigt mycket material själv, när jag hade varit i en period där jag faktiskt inte tyckte att det var så roligt med musik längre. Och det jag märkte var att de låtarna faktiskt kunde beröra på ett annat sätt än en poppig låt. Men nu har jag gjort det. Nu vill jag bjuda folk på nåt de kan dansa till, säger hon.

Senast Perrelli ställde upp, 2017, kom hon sist i sin deltävling.

ANNONS

Fynda bland snygga klänningar, kappor och mycket mer - nu till 25% rabatt!

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Publisert:

LÄS VIDARE

MARKUS LARSSON: Texten kunde lika gärna vara skriven av Janne Långben

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen 2021

Charlotte Perrelli

Melodifestivalen

Bobby Ljunggren