Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Källor: Duon är klara för Melodifestivalen – igen

Nöjesbladet avslöjar: Samir & Viktor ställer upp för tredje gången

Samir & Viktor är klara för Melodifestivalen.

Flera källor bekräftar att duon ska tävla i vår.

– Ja, det stämmer, SVT har gett dem en plats, säger en person med god insyn.

I dag släppte Samir & Viktor den nya singeln ”Rakt in i kaklet”.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att den populära duon också är klara för en plats i Melodifestivalen 2018. Flera källor bekräftat att Samir Badran, 27, och vapendragaren Viktor Frisk, 22, fått en av de 28 artistplatserna i nästa års tävling.

– Samir & Viktor ska tävla. Det har varit klart ganska länge, säger en av Nöjesbladets uppgiftslämnare.

Fått stora hits

Duon har tävlat två gånger tidigare, med ”Groupie” 2015 och året därpå med ”Vi ska bada nakna”. Förväntningarna på Samir & Viktors tredje medverkan är skyhöga. Båda gångerna tidigare har duon lyckats ta sig till final och få en av respektive års mest streamade låtar från Melodifestivalen.

– SVT vet att de är populära hos både barn och 20-åringar. Det är precis den publik som både SVT och Melodifestivalen har haft svårt att nå, säger en källa.

Låtskrivarrykten

När Samir & Viktor dök upp i sociala medier tillsammans med låtskrivarteamet Linnea Deb, Joy Deb och Anton Hård av Segerstad (Måns Zelmerlöws ”Heroes”, Ace Wilders ”Busy doin nothing”, Robin Stjernbergs ”You”, Loreens ”Statements”) började ryktena genast gå om att duon återigen skulle ställa upp i Melodifestivalen.

Låtskrivarveteranerna har skrivit duons nya singel ”Rakt in i kaklet”, men enligt Nöjesbladets källor ligger de däremot inte bakom den låt som grabbarna ska tävla med i Melodifestivalen 2018.

Tävlingen drar igång lördagen den 3 februari i Karlstad. Under torsdagen bekräftade SVT att David Lindgren, 35, blir programledare för turnén, något som Nöjesbladets läsare vetat sedan flera veckor tillbaka.

Publisert:

LÄS VIDARE