Méndez om hånet: ”Jag blev nervös”

Skrattar åt sin egen falsksång – och siktar på revansch i Andra chansen

1 av 3
MELODIFESTIVALEN

KRISTIANSTAD. Han har hånats för falsksången i deltävlingen.

Nu siktar Méndez på revansch.

– Jag har skrattat sönder mig, var det där jag som sjöng? Tack gud för att Andra chansen finns, säger han.

Efter deltävlingen i Malmö där Leopoldo Méndez Alcayaga, 42, tog sig till Andra chansen med låten ”Everyday” har han hånats på nätet för sin sånginsats. Bland annat har det spridits ett klipp där bakgrundsmusiken filtrerats bort så at man bara hör Méndez mikrofon.

– Jag skrattade sönder mig. Först trodde jag inte att det var jag som sjöng. Oh my god, var det där jag? Jag måste bara tacka den kille eller tjej som har lagt upp det och framför allt, tack för att det finns en andra chans, säger han och gapskrattar.

Frisk från förkylningen

För Méndez satsar allt på revansch i helgen. Han är frisk från förkylningen och har också fått personligt anpassade öronpluggar som ska underlätta hur han hör musiken. Dessutom har han fått till mixningen av den förinspelade musiken så som han vill ha den.

– Det är jävligt viktigt att allt funkar när man står på den scenen, för funkar det inte riktigt och du kommer in fel så är det skitsvårt att komma tillbaka och hitta rätt, säger Méndez.

”Jag blev nervös”

– Det blev lite panik och jag blev nervös, det är ju ändå 15 år sen som jag stod på den här scenen senast. Tack gud för att Andra chansen finns.

För att det blir en chans för dig att visa att du kan bättre?

– Ja, självklart. No excuses baby. Nu jävlar. Nu har jag allt jag behöver, nu har jag rätta mixningen i mina egna in ears, så det blir perfekt. Och jag har fått smaka på vad det är att vara på en så stor scen igen, så nu är det vara att köra, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM