Svenska Victor Crone till final i Eurovison

Tävlar för Estland – men säkrade svensksuccé i första semin

TEL AVIV. Svenska Victor Crone tog Estland till final i Eurovision song contest.

Med låten ”Storm” charmade han Europas tv-tittare och kommer att tävla igen på lördag.

– Det här var galet, jag är överväldigad, helt fantastiskt, säger han på presskonferensen.

Victor Crone, 27, säkrade svensksuccé redan i Eurovisions första semifinal. Med låten ”Storm” sjöng han sig till final för Estlands räkning.

– Det här var galet, jag är överväldigad, helt fantastiskt, säger han på presskonferensen.

Eurovision-finalen får ses som en revansch för Victor Crone efter att hans karriär först tog stopp innan den ens hunnit börja. Det som skulle blivit hans genombrott i Melodifestivalen 2015 slutade istället med fiasko när Victor fick lämna tävlingen i andra chansen. Då tävlade han tillsammans med Behrang Miri med låten ”Det rår vi inte för”.

Du har berättat att du tvivlat på dig själv och ditt karriärval, vad betyder det för dig att ta dig till final?

– Det här är första gången som jag fått tårar på scenen. Jag vill tacka alla för att jag fått den här möjligheten och speciellt den här mannen, Stig Rästa. Jag är svensk, utan honom skulle jag inte fått möjligheten att tävla för Estland.

Stig är en av Estlands mest populära artister och låtskrivare och tillsammans har de nu skrivit låten som tagit Estland till final i Eurovision. Stig är även med i Tel Aviv och körar bakom Victor Crone.

”Storm” som redan är en radiohit i Sverige, kan i finalen få möta John Lundvik och ”Too late for love”, förutsatt att också John tar sig vidare från Eurovision song contests andra semifinal på torsdag.

Publisert:

LÄS VIDARE