PRESENTERAS AV

Artisternas repkaos – på nya avancerade scenen

1 av 3
MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Scenen är påkostad och avancerad.

Men under repen har både SVT:s personal och artisterna fått kämpa för att arbeta på den.

– Det blev lite tokigt, säger Dinah Nah.

SVT flyttar fram gränserna med årets Melodifestivalscen.

Efter förra årets hyllade Eurovision song contest har kanalen inspirerats av den hyllade scenen som byggdes upp i Globen.

– Vi har tagit med oss vissa element, men detta är en förenklad version, vi har inte alls samma resurser, säger Christer Björkman.

Men under torsdagens repetitioner i Scandinavium orsakade scenbygget visst huvudbry för artisterna.

– Det var lite förvirrande att scenen är så annorlunda upplagd i år, när vi har repat innan har vi tejpat upp scenen på golvet, men man hittade inte sina platser ordentligt på scenen och det var lite stressigt, säger Ace Wilder.

Hon får medhåll av Dinah Nah.

Dina Nah: ”Svårt att fokusera”

– Det blev lite tokigt de första gångerna, som det blir på en ny scen första gångerna. Speciellt som denna som är så speciell i din design. När vi har repat innan har vi inte kunnat repa på något som liknar den, så det blev svårt att fokusera på att njuta på scenen utan blev mest ”vad ska jag göra egentligen”, säger hon.

Torsdagens rep blev en rejäl prövning även för SVT:s kamerateam.

– Steadycamkillarna har inte riktigt hunnit av och på i tid, det tar lite tid för dem att lära känna scenen. Den är så stor och djup, med tre olika nivåer, trappavsatser och spångar emellan som gör det svårt att få in den i kroppen och såhär första veckan har vi inte riktigt hittat hur vi ska få in den i bild, säger Christer Björkman.

Men alla är övertygade om att det löser sig till på lördag. Och då är Christer Björkman övertygad om att det blir en maffig show för tv-tittarna.
– Det blir väldigt vackra bilder, den har led-golvet som fyller bilderna på ett vackert sätt och många olika bildkällor som skapar ett djup. Den är spännande, intressant, futuristisk och förhoppningsvis väldigt variationsrik, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM