Mamma Pernillas glädje efter succén: ”Så stolt”

avLinn Elmervik

LISSABON. Succén orsakade känslokaos hos familjen Wahlgren.

Nu hyllar Pernilla Wahlgren Benjamin Ingrosso efter finalplatsen i Eurovision song contest.

– Jag tycker han var så jäkla grym, säger hon.

Benjamin Ingrossos framträdande blev en nervpärs för familjen.

När Sveriges bidrag gick vidare till final i den andra deltävlingen i Eurovision song contest i Lissabon under torsdagskvällen kunde Pernilla Wahlgren till slut pusta ut.

– Jag tyckte han var så jäkla grym som gick in där och toklevererade. Det känns så himla, himla härligt, det var ju bara det här man ville, att han skulle få känna sig supernöjd med sitt framträdande, göra det bästa han kunde och gå till final, säger hon.

”Var nervös”

Men innan dess gjorde nerverna sig påminda. Pernilla, systern Bianca Ingrosso och flickvännen Linnea Widmark följde nervöst showen i Altice arena under kvällen.

– Det är ju en så speciell känsla att sitta där. Jag var lite nervös där i början när de räknade upp de första två bidragen som gick vidare och som jag verkligen inte trodde skulle gå vidare. Då tänkte jag bara: men oj, då kanske inte de gillar den typen av musik Benjamin gör, säger Pernilla.

Ska fira tillsammans

Nu väntar middag medan Benjamin gör intervjuer efter vinsten. Sedan blir det fest.

– Vi ska fira med Benjamin och hans team.

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso landade i Lissabon strax efter tolv på torsdagen och hann med ett snabbt möte med Benjamin utanför Altice arena innan han klev upp på scen.

– Det är jättehärligt att vara här och kunna supporta honom och vi är stolta, sa Pernilla Wahlgren.

Hur högt Benjamin Ingrosso placerar sig i tävlingen avgörs på lördag. Finalen i Eurovision song contest sänds i SVT1 klockan 21.00.