Edward Blom är knäppast i Karlstad

MELODIFESTIVALEN

KARLSTAD. Är det en pangstart?

Njäh.

Det vore som att säga att Fredrik Skavlan ställer bra frågor till sina kvinnliga gäster.

1 av 4 | Foto: Jerker Ivarsson
Edward Blom.

Bidrag nummer sju, ”Dance you off” med Benjamin Ingrosso.

Tack, men vi kan sätta punkt där.

Med reservation för att ingen utomstående har sett något av bidragen på scen ännu, men Ingrosso är den enda värdiga finalkandidaten i Karlstad. Resten av låtarna och deltagarna får antagligen finna sig i att sorteras in i följande kategori när tävlingen summeras i mars:

”Kul att ni var med.”

Säsongspremiären av Melodifestivalen 2018 påminner rätt mycket om den inledande veckan i Karlskrona för fem år sedan. Med den skillnaden att det inte finns någon Yohio som kan kliva in och blåsa liv i nöjesballongen.

Lömskt och skamlöst röstfiske

För det första måste man ställa om siktet och kalibrera mätinstrumenten utifrån väldigt besynnerliga uppgifter.

Är det verkligen Sigrid Bernson som får äran att inleda Sveriges största och populäraste nöjesprogram? Hon som har vunnit ”Let’s dance” flera gånger, bland annat tillsammans med Anton Hysén?

Jajamän. Är det inte helt fantastiskt?

Hennes låt är dessutom inte ny. Nej, inte alls. Upphovsmännen bakom Bernsons ”Patrick Swayze”, en hyllning till den manliga stjärnan i filmen ”Dirty dancing”, innehåller grova lån från ”I gotta feeling” med det amerikanska r’n’b-bandet The Black Eyed Peas. Lömskt och skamlöst röstfiske, brukar det kallas för i den vanliga världen.

Uppträder med hästmask?

Kamferdrops, som oddsmakarna har som en av finalfavoriterna på lördag, debuterar också i tävlingen. Tack vare covern på ”Jag trodde änglarna fanns” fick den norska artisten från Oslo en av fjolårets största hits i Sverige.

Bidraget ”Solen lever kvar hos dig” ligger så nära ”Jag trodde änglarna fanns” att de får plats i samma yllekofta. Det låter som att någon har spätt ut balearisk radiopop med ”Ein bisschen frieden”, det tyska bidraget i Eurovision Song Contest 1982.

Kamferdrops hotar dessutom med att uppträda bakom en mask med en liten häst på. Samtiden mår helt enkelt inte bra.

Edward Blom stjäl showen

Men det är givetvis den skäggige gräddbakelsen Edward Blom som kommer att stjäla showen, vare sig du vill det eller inte. Monsieur Blom tävlar nämligen med en ärkekonservativ powerkuplett där han får smaska loss om glaserade spädgrisar och brittiska märkesostar.

Hur exempelvis Kikki Danielsson och hennes countrylåt ska kunna hävda sig i denna överkokta och ljumma ärtsoppa är obegripligt.

Några frågor på det? Kontakta SVT i så fall.

Få bästa kollen på Melodifestivalen och får ett roligare Facebookflöde - följ ”Vi som älskar schlager”

De här tävlar i den första delfinalen av Melodifestivalen 2018 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM