Edward Blom efter repkaoset: ”Kommer gå åt helsefyr”

1 av 4
MELODIFESTIVALEN

KARLSTAD. Han tappade takten, sjöng fel text och dansade på ben darriga som gelé.

Genrepet slutade i kaos för Edward Blom, 47.

– Jag får inte börja tänka för mycket för då kommer det gå åt helsefyr, säger han.

Nerverna spelade Edward Blom ett spratt under genrepet av Melodifestivalen i går.

Gastronomen, som gör sin artistdebut i tävlingen, snurrade till det på flera sätt när han framförde ”Livet på en pinne” för publik för första gången. I andra versen fick nervositeten honom att tappa texten.

– Jag har varit jättenervös och benen var gelé när jag skulle gå upp på scen. Jag gjorde en liten felsjungning. När det skulle vara ”livshungern” råkade jag säga ”tillvaron” i stället, säger Edward Blom.

Dessutom hade han trubbel med takten.

– Jag kommer efter i första versen.

”Försöker andas meditativt”

Men det är vers två som blir en nervpärs i lördagens direktsändning.

– Det har varit väldigt mycket med det där stycket ”med livsglädjen väckt”. En gång sjöng jag till och med totalt fel och sjöng ”med tillvaron släckt” och det är ju raka motsatsen. Så fruktansvärt.

Vad är din plan för att det inte ska hända ikväll?

– Tidigare har jag försökt sjunga om det där stycket gång på gång, men det funkade ändå inte. Jag brukar försöka andas lite meditativt och den här gången satt jag och laddade med att lyssna på lite Karl Gerhard i logen.

Bunkrar förkylningsmedicin

Inte nog med nerverna. Edward Blom har också drabbats av en förkylning som satt sig på stämbanden.

– Jag är lite rädd att jag tappar rösten, jag hoppas att jag har den kvar i morgon. Det går inte åt rätt håll och det går helt åt pipan nu när jag står här och skriker i en idrottshall.

Edward Blom misstänker att han smittats av familjen, som varit sjuk i flera veckor. I dagarna har han laddat upp med en toalettväska fylld till bredden med piller och droppar.

– Jag har en hel extranecessär med saker som ska hindra mig från att bli förkyld och jag har tagit alla sådana där förkylningspreparat, säger han.

Räcker inte det tar han till alkoholen.

– Jag fick ett gammalt råd en gång från en operasångerska och det var att gurgla sig med varm punsch innan man går upp på scen. Jag kanske får skicka någon att köpa det åt mig till i kväll.

De här tävlar i den första delfinalen av Melodifestivalen 2018 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM