Robin Bengtssons kavajkaos i Kiev

”Det är inte på lek längre”

avTorbjörn Ek

KIEV. Robin Bengtssons nya scenkläder ställer till problem.

En knäpp knapp som inte går att knäppa upp skapar bekymmer för svensklägret.

– Jag måste öva mer ikväll, säger artisten.

1 av 8 | Foto: Thomas Hanses / EBU

Tv-fotografer som inte hittar rätt, bildvinklar som flyger all världens väg. Inför tredje genomsjungningen ryter svenska studiomannen Henric von Zweigbergk ifrån inne i arenan.

– Det är inte på lek längre. Nu ska alla vara på rätt platser från start.

Och den höjda rösten tycks funka. I Robin Bengtssons sista genomsjungning tycks de flesta kameravinklar hamna rätt till slut.

– I den tredje då föll mycket på plats, så när vi kom in i viewingroom var det ganska små ändringar som vi ville ha igenom, säger den svenska delegationschefen Mari Ryberger efteråt.

Svensk expert influgen

Men då har den svenska delegationen också flugit en ny expert till Kiev för att få ordning på Robins nummer. Ljusdesignern Fredrik Jönsson ligger bakom Melodifestivalens ljusrigg. Han ansvarade också för ljuset under Eurovision song contest i Malmö 2013 och i Globen 2016.

Att han behövdes på plats för att styra upp Robin Bengtssons tre minuter på scenen beslutades så sent som förra veckan.

– det bestämdes för en vecka sen. Han sa: ”jag kommer” och vi kände bara yes, säger Mari Ryberger.

Knäpp knapp

I går flög den prisbelönta ljusdesignern till Ukraina.

– Han hjälper oss att förklara på ett språk som de förstår vad vi vill ändra med ljuset. Idag hade han lite små finesser som vi ville testa, säger den svenska delegationschefen.

På scenen ställde Robin Bengtssons nya scenkläder till med problem. I första genomsjungningen lyckades han inte knäppa upp kavajen ordentligt och det påverkade honom tydligt på scenen. Även under resten av repetitionen strulade kavajknappen i den nya kostymen.

Under den efterföljande presskonferensen frågar Nöjesbladet om hans klädbekymmer med den knäppa knappen.

– Ja, jag har en ny kavaj, den är lite svårare att sätta på. Jag får ta med den till hotellet och öva i kväll. Men det är inget stort problem, säger han med ett skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM