Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Lindgren sjunger om kritiken

LINKÖPING. De både hyllas och kritiseras.

I Andra chansen gör David Lindgren upp med åsikterna om programledarna.

– Låten var min idé. Men jag vägrade leta upp alla kommentarer själv, säger han.

”Lägg ner skiten! Vem fan vill betala tv licens för och se detta jävla tramset.”

David Lindgren är ju inte direkt någon bra representant för Norrland. Han pratar ju oavbrutet. Sjukt overkligt.”

Så lyder en del av texten till låten som David Lindgren, 34, framför under Andra chansen.

Lägger in hyllningar

Programledaren gör upp med den kritik som flödar i sociala medier – men lägger också in några hyllningar.

– När jag kom med idén om att sjunga om kommentarerna så fick andra sitta och leta dem, jag vägrade kolla upp dem själv. Redaktionen fick göra det i stället, säger han.

Både David, Clara Henry och Hasse Andersson har hållit sig ifrån att läsa både kommentarer och annat under tiden som Melodifestivalen pågått.

– Jag har verkligen lyckats hålla mig ifrån. Jag läser det folk skriver under något jag själv lägger upp, men då är det 99 procent bra. Jag har inte en halv miljon följare som Clara, säger han.

Det har riktats skarp kritik mot programledarnas manus i sociala medier och viss typ av kritik når fram till trion själva.

– Men vi läser inte tidningar någon av oss. Lite skit får man skickad direkt till sig, men det är så lite jämfört med all kärlek man får. Man blir ganska van också. Om man jobbar med underhållning finns det ett syfte med att människor ska tycka något om det. Därför blir man också avtrubbad till slut, säger Clara Henry.

De gör mellanakter

Programledarna gör inga mellanakter under Andra chansen. I stället får tittarna se en livesketch signerad bröderna Daniel och Emil Norberg samt ett framträdande av Lina Pira och Dani M.

Att inte göra mellanakter kändes till en början inte helt rätt för programledarna.

– Vi sa det när vi gick igenom vårt manus att ”shit vad tråkigt, vi säger samma saker om och om igen”. Men det måste göras för att bli rätt eftersom Andra chansen är ett nytt moment. Då blir det enformigt och svårare för oss att göra det levande, säger David Lindgren.

Publisert: