PRESENTERAS AV

Alice om troschocken: "Hade kunnat vara värre"

avFrida Söderlund, Torbjörn Ek

1 av 2

SKELLEFTEÅ. Hoppsan!

Där kom årets första troschock.

– Tur att det var snygg färg, säger Alice Svensson.

Ja, ibland är det mycket att hålla reda på.

Speciellt om man står på scenen i Melodifestivalen. Det är kameror, lampor, effekter, vinklar och koreografier.

Men framför allt: fläktar.

Det blev Alice Svensson, 25, snabbt varse om under fredagens genrep när hon såg till att bjuda på årets första troschock.

– Jag har lämnat mitt öde åt fläktarna! De får helt enkelt bestämma hur mycket som ska visas. Och som ni märker är det olika varje gång, säger hon och skrattar.

Elva centimeter klack

Redan under fredagens stängda repetitioner hade hon problem med klänningen, som har en öppning längst ena benet och som snabbt fångas upp av fläktarna.

– Imorse var det första gången jag tog på mig klänningen. Dessutom ska jag röra mig ut på scenen, som är hal, i ett par klackar som inte är skapade för glasgolv. Det är elva centimeter och släp och allt det där, plus att jag ska vara snygg och sjunga, säger hon.

– Så när de här fantastiska Mellofläktarna brände till var jag inte riktigt beredd.

Under genrepet framför publik var det dags igen. Nu ska teamet sätta några stygn i klädfållen så hon slipper koncentrera sig på fläkten.

– Jag tänkte såhär, 50 procent av jordens befolkning bär trosor och det var ju en snygg fär också! Det hade kunnat vara värre. Jag gjorde den första troschocken och nu när Loreen gör en ny med sin body så är jag old news, säger hon och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM