Melodifestivalen

Här slår David Lindgren tillbaka efter hatet

Av: 

Andreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

ÖRNSKÖLDSVIK. Här slår David Lindgren tillbaka mot hatet.

Veckas öppningsakt handlar om att ”tro på sig själv och skita i vad andra tycker”.

– Jag älskar den här låten, säger David Lindgren.

Nöjesbranschen är en tuff bransch för den som inte vill bli recenserad.

I kvällens deltävling slog David Lindgren tillbaka mot alla som tyckt och tänkt kring honom genom åren och nu i rollen som programledare för ett program med flera miljoner i publiken, i en låt om att ”tro på sig själv och skita i vad andra tycker”.

”When the sharpest words wanna cut me down

I'm gonna send a flood, gonna drown them out

I am brave, I am bruised

I am who I'm meant to be, this is me”, sjunger han i en text av  Justin Paul och Benj Pasek.

– Jag älskar den låten, för mig har det varit om att tro på sig själv inte ta åt sig kritik även om man fått massa slag och törnar genom åren utan lita på det man gör, säger han.

Meddelande till tonårs-David

Han syftar delvis på recensioner i sitt yrke.

– Man blir bedömd i allt man gör. Ända sedan man började fick man recensioner och kritik, skulle jag lyssnat på dem hade jag inte varit där jag är i dag i slutändan måste jag lyssna på mig själv och bara köra.

Det gäller inte minst i jobbet att ratta Sveriges största tv-tävling.

– Första gången i melodifestivalen har jag alltid varit ifrågasatt som jag tog upp i pratan i första delfinalen i år, om den beige bokhyllan. Jag har fått mina törnar genom åren men ändå fortsatt och tyckt att jag fyller nån slags funktion och plats i underhållningssverige.

Han kan se sången som en känga till senaste tidens kritik mot tävlingens manus och regi, även om han inte är ansvarig för de bitarna.

Men det är inte bara det han syftar på. Tankarna går också till den unga David Lindgren

– För mig är det också från när jag i tonåren valde att inte följa den utstakade vägen utan följa mina drömmar. Även om det inte var det naturliga valet.

Klänning på halva kroppen

Scenmunderingen är också noga genomtänkt med symboliken i att vi alla bär på andra sidor inom oss, tänkt att dela kroppen i två delar: ”en sida som man visar utåt och en som är sårbar”.

– Vi har testat massa olika. I den första idén skulle jag ha kostym på ena sidan och klänning på andra men det strök vi. I andra hade vi kostym på ena sidan och glitter på andra, det såg inte så bra ut i bild som vi hade hoppats. I dag (läs: i går) testade vi att ha kostymen och vara sminkad och ha högklackat.

Det är vecka fyra, han är lite småförkyld och manus går lite långsammare att få in i huvudet.

– I lördags gjorde jag min bästa tv-sändning någonsin tror jag. Jag är nöjd med vad jag levererar men kritiken genomsyrar det kreativa teamet. Jag är bra på att inte läsa, men det kommer ändå fram till en ändå.

ANNONS

Se ditt kreditscore, din budget och mycket mer. Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag drömmer fortfarande om att tävla i Eurovision”

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

David Lindgren