Kalle Moraeus

Kalle Moraeus om singellivet: ”Så jädra skönt”

Melodifestival-aktuella stjärnan vill fokusera på musiken: ”Det här är det som är jag”

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

MALMÖ. Fans ringer, skriver brev och knackar till och med på dörren.

Men uppvaktningarna är förgäves – Kalle Moraeus trivs som singel.

– Jag gillar verkligen att vara själv. Jag tackar för förfrågan och ber om att få reservera mig, återkom om ett år får vi se, säger han.

Efter sju år på SVT med ”Moraeus med mera” och fyra med ”Så ska det låta” vill Kalle Moraeus, 54, fokusera på musiken igen.

– Jag uppfyller ju inte mallen som programledare alls. Jag ser ut som grodan boll, jag hör inte själv vad jag säger när jag pratar och jag kan inte lära mig nåt utantill, vad sjutton gör jag där, säger han och skrattar.

”Jag är musiker”

Därför blir Melodifestivalen på lördag ett sätt att påminna publiken om vem han egentligen är.

– Jag har ett yrke. Jag är musiker. Gör man sju år i tv så blir man programledare, så det här är ett perfekt tillfälle för mig att säga nej det här är det som är jag.

På lördag tävlar han tillsammans med Orsa spelmän och låten ”Min dröm”. Det är också i Orsa som hemmet fortfarande ligger, även om han bara tillbringar hälften av sin tid där. Resten turnerar han eller reser. Sedan skilsmässan 2014 har han varit singel.

Uppvaktas av kvinnor – och en man

Hinner du dejta nåt då?

– Nej. Jag tycker att det är så jädra skönt… jag har blivit så bekväm i det här med att vara själv. Jag gillar verkligen att vara själv. Jag tänker så här att en dag står det nån där och då får det bli så. Jag går inte och letar och jag jagar inte.

Blir du uppvaktad då?

– Det händer ja. Det kommer lite trevliga förfrågningar och snälla människor som skriver. 99,9 procent tjejer och en man faktiskt. Jag tackar för förfrågan och ber om att få reservera mig, återkom om ett år får vi se.

Kalle Moraeus fans hör både av sig via mejl, telefon och vissa kommer itll och med hem till honom.

– Det knackar på dörren. ”Jag har ärvt en fiol, kan du säga om den är värd mycket pengar?”. Det har hänt säkert tre fyra gånger att de har klivit rakt in i hemmet.

Men hur känns det, är det obehagligt?

– Nej, det är inte så farligt, jag kan alltid hantera folk.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Familjens kritik – mot kärleken till Cecilia, 50

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalle Moraeus

Melodifestivalen