Benjamin Ingrosso

Här flyger Benjamin Ingrosso mot ESC: ”Sjukt exalterad”

avLinn Elmervik

1 av 2
Benjamin Ingrosso på Arlanda innan avfärd.

Hej då Sverige – Olá Portugal!

I dag lyfter Melodifestival-vinnaren Benjamin Ingrosso mot Lissabon och Eurovision song contest 2018.

– Jag är sjukt exalterad och lite spänd, säger han.

Den 10 mars vann han hela Melodifestivalen.

Nu åker Benjamin Ingrosso, 20, till Lissabon för att påbörja repetitionerna inför Eurovision Song Contest 2018. Planet lyfter från Arlanda under tisdagen.

– Det känns superroligt. Jag är sjukt exalterad och lite spänd. Det ska bli kul att se hur hela den här cirkusen fungerar därnere, säger han när Nöjesbladet når honom på flygplatsen innan påstigning.

Han och resten av den svenska delegationen landar i Lissabon under tisdagseftermiddagen. Sedan väntar en lugn kväll.

– I dag tror jag bara det blir middag med svenskarna och sen blir det vila och i morgon blir det första repet. Det gäller att vara utvilad. Jag är taggad, det ska bli kul att köra numret.

Numret är sig likt

Sedan vinsten har Benjamin Ingrosso rest Europa runt för att marknadsföra sig själv och tävlingsbidraget ”Dance you off”.

Några större ändringar i numret kommet inte att göras inför ESC.

– Det är vår ambition att det ska se rätt likt ut. Det kommer nog bli lite ändringar i kläderna kanske. Annars har vi bara slipat till det så att det känns ett snäpp bättre, säger Benjamin.

Däremot måste hans förinspelades körsång skrotas eftersom den bryter mot de internationella tävlingsreglerna. I ställer får han sällskap av fem körsångare bakom scenen.

– Eftersom numret har lite musikvideo-tänk tror jag det kan bli skönt att man hör på musiken och sången att det är live.

Hoppas på final

Eurovision song contest 2018 dundrar igång tisdagen den åttonde maj och Benjamin Ingrosso tävlar i den andra delfinalen den tionde maj.

Vad tror du om dina chanser?

– Jag vågar inte spekulera men jag hoppa att jag tar mig till final. Det hade ju varit superskönt. Men jag ska bara fokusera på att göra mitt bästa och verkligen njuta och ha kul.

Det senaste och hetaste om Eurovision song contest i Tobbe Eks blogg!


ARTIKELN HANDLAR OM