PRESENTERAS AV

Ingrosso om finalplatsen: ”Hur viktigt som helst”

avFrida Söderlund, Helena Trus, Torbjörn Ek

1 av 3 | Foto: PONTUS ORRE
Benjamin Ingrosso.

MALMÖ. Händerna darrade in i det sista.

Men efter nervpärsen stod både Benjamin Ingrosso och Mariette i final.

– Jag har tvivlat, men det här är ett bevis på att jag faktiskt kan få vara artist, säger Ingrosso.

Benjamin Ingrosso, 19, gick upp på scenen och tänkte ”jag har tre minuter nu, det är bara jag som kan påverka om det här går åt helvete eller inte”.

Det gjorde det inte.

När Melodifestivalens andra deltävling var över hade både han, och tävlingens andra storfavorit Mariette, tagit sig till final.

Men det blev en nervpärs för debutanten.

– Det var en jättestor press precis innan jag skulle upp på scenen och sedan var det jättenervöst i greenroom, verkligen. Sjukt nervöst. Jag tänkte bara ”ta inte den här stunden för givet”, säger Ingrosso.

– Men nu är jag bara så glad. Jag har inte riktigt fattat det än men jag är supertacksam. Shit alltså.

”Ska dansa sönder”

Ingrosso, som skrev låten efter uppbrottet med sin flickvän, satte stor press på sig själv och sitt framträdande.

– Det här är hur viktigt som hest. Framför allt att komma till final. Det är som ett bevis på att det jag gör uppskattas. Det är inte någon som kan klappa mig på axeln och säga ”du kanske ska fortsätta vara låtskrivare bara”. Jag kan faktiskt få vara artist också, säger han.

Har du haft det tvivlet innan?

– Ja, men det tror jag att man har hela tiden som artist. Vissa dagar har man tänkt ”nej, fan, det här går kanske inte”.

På efterfesten passade finalisten på att dansa med sina vänner och sin bror Oliver Ingrosso.

– Jag ska bara dansa sönder. Jag levde min största dröm på scenen i kväll och det här är det jag vill göra för resten av mitt liv.

”Är helt lycklig”

Även Mariette kämpade med och mot nerverna under veckan. Men inför sitt finalframträdande stöttades av sitt team och flickvännen Melanie Wehbe, något som fick nerverna under kontroll och tog artisten till final.

– Jag är helt lycklig och slut i hjärnan. Innan framträdandet kramades jag mycket med mitt team, vi kramades, jag var väldigt känslosam. Jag har inte gråtit på flera flera månader så så fort jag tittade på någon som var fin så blev jag väldigt känslig... det blev blött i ögonen, säger hon.

Din flickvän är med dig här och körar bakom dig, hur känns det att ha henne här?

– Det är ju jätteskönt att hon finns här för mig, hon har varit dålig hela veckan så vi har inte kunnat kramas på flera dagar.

Eftersom Melanie körade bakom scenen kunde Mariette höra henne i sin medhörning under och inför sitt framträdande. Men artisten fnittrade bara på frågan om Melanie sagt något extra till henne innan showen. Och festplanen var klar.

– Det blir bubblor, bubblor, bubblor, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM