Ratades i ”Idol” – nu tar Frida Green Mello-revansch

Lyckan över att få tävla: ”Jag bara ’In your face”

ANNEXET. Hon ratades av ”Idol”-juryn.

Nu får Frida Green istället mångdubbelt större tv-publik – när hon Mello-debuterar.

– Den här revanschen kunde inte ha kommit mer lägligt, säger hon.

När Frida Green, 28, ställer sig på Melodifestivalens scen på lördagskvällen är det med en känsla av revansch i kroppen.

Strax före sommaren ratades hon av ”Idol”-juryn och när det sändes i TV4 i september fick tv-tittarna se hur hon valdes bort under slutaudition för att hon ”försvann i mängden”.

Frida Green under fredagens repetitioner.
Frida Green under fredagens repetitioner.

”Stor revansch”

Men redan innan höstens ”Idol”-vinnare var utsedd hade SVT gått ut med att Frida Green istället fått en plats i Melodifestivalen.

– Den här revanschen kunde inte ha kommit mer lägligt. De gick ut med det innan ”Idol” ens var färdiga med sin säsong, så jag bara: ”in your face”. Så klart. Det här har varit mitt mål och jag har kämpat för det hur länge som helst. Jag har bara tagit lite andra vägar för att det inte gått förrän nu, så absolut, stor revansch är det verkligen, säger hon.

Frida Green tog sig också till final i TV4:s ”Talang” 2018, men i och med Melodifestivalen möter hon en mångdubbelt större tv-publik. Men samtidigt blir det inför ett folktomt Annexet på grund av coronapandemin.

– Jag känner mig inte jättenervös just nu. Allt är bara kul. Men jag tror att det är bra för nerverna att det är en tom arena, det känns som en bra nybörjarrunda.

Frida Green i ”Talang” 2018.
Frida Green i ”Talang” 2018.

Inskickad förra året

Låten hon tävlar med, ”The silence”, är bland annat skriven av Anna Bergendahl, 29. Frida Green berättar att hon fick provsjunga den redan inför förra årets Melodifestivalen, men att den då inte tog sig hela vägen in i tävlingen.

– Vi fick höra den med Anna Bergendahl på demon och så frågade mitt skivbolag om inte jag kunde få testa den, så gjorde jag det, men sen föll den ifrån. Sen hörde en av de andra låtskrivarna av sig i år och frågade om vi inte skulle skicka in den igen. Och nu är vi här.

Schlager manager – så tävlar du

Här anmäler du dig - hela familjen kan vara med

Gå in på manager.aftonbladet.se
Alla med Plus tävlar utan extra kostnad.
Har du Pluskonto kan du skapa upp till fem ”lag” och dela med barn och familj.
Att skaffa Plus kostar 29 kr första månaden, därefter 99 kr - fritt att säga upp när du vill.

Regler

Vid varje av de fyra deltävlingarna: Tippa vilka två bidrag som går direkt till final och vilka två som går till Andra chansen.

Andra chansen: Välja vilka fyra bidrag som vinner de fyra duellerna.

Finalen: Tippa rätt placering på alla 12 finalister.

Utslagsfråga: Vinnarens totalpoäng i finalen.

OBS! Du kan anmäla dig redan nu på manager.aftonbladet.se men det går också att byta dina tips fram till att röstningen stänger för varje deltävling.

Priser

1-3:e pris: Apple iPhone 12 64 GB (värde 9900 kr).
Du kan också vinna bonuspriser i Aftonbladets schlagerexpert Tobbe Eks egen liga, anslut till #jagslårtobbeek inne i spelet (iPad i första pris).
Där kan du också skapa din egen "hashtag-liga" och utmana vänner.
 

All info hittar du på manager.aftonbladet.se

Publisert:

LÄS VIDARE