PRESENTERAS AV

Robin Bengtsson gör om finallåten – efter kritik

”Om jag vinner hela skiten …”

avRebecka Ljung

1 av 4

Först Lisa Ajax. Sedan Robin Bengtsson.

Melodifestivalen 2017 handlar mycket om ordet ”fuck”.

Bengtsson gör nu om sitt finalbidrag – med siktet på Eurovision.

Melodifestivalen-finalisten Robin Bengtsson, 26, stryker ordet ”fucking” ur sitt tävlingsbidrag ”I can’t go on”. Det avslöjade han i måndagens ”Breaking news”, i Kanal 5.

– Jag har fått en massa skit den här veckan för att jag sjunger ”fucking”, precis som Lisa Ajax har fått, säger Bengtsson i ”Breaking news”.

Artisten, som också känns igen från svenska ”Idol”, har redan spelat in en ny version av låten, där det där kontroversiella men samtidigt väldigt vardagligt använda engelska ordet har strukits.

– Inte för att jag måste. Men jag har valt att göra det, säger han i tv-programmet.

Bengtsson: ”Får inte sjunga det i ESC”

Den nya frasen i låttexten lyder ”frickin’ beautiful”. Programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ifrågasätter Bengtssons val, men han försvarar det.

– Jag tror inte det står och faller med det ordet … Om jag till exempel vinner hela skiten och går till Eurovision, så får jag ändå inte sjunga det. Då hade jag varit tvungen att byta ord. Så jag valde att göra det nu i stället. Plus att radio i andra länder än Sverige inte spelar det ordet, så då måste man ändå ha en radio edit.

”I can’t go on” är en upptempolåt skriven av David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah och den tidigare Mellovinnaren artisten Robin Stjernberg. För Robin Bengtsson blir det andra gången i Melodifestivalens final.