Markus Larsson

Nannes bidrag är en oförglömlig bilkrasch

Hanna Ferm är den självklara favoriten på lördag

MALMÖ. Oj, vilken torsdag.

Oj.

Under Melodifestivalen är det veckodagen som aldrig slutar att leverera.

På torsdag får artisterna uppträda för världens sämsta publik:

En skock journalister, SVT-personal, låtskrivare, skivbolagsrepresentanter och tusentals tomma stolar.

Det är inte alltid särskilt kul för någon, allra minst för stolarna. Men eftersom numren sällan är klara, med tanke på att inget riktigt sitter ännu, brukar det inte vara något större fel på underhållningen.

Inget vrålåk på scen

Brutala mängder dårskap har passerat just den här dagen sedan, säg, 2006. Men det är som om Nanne Grönvall tittade på när Jon Henrik Fjällgren för första gången gick ner på knä och började prata med en förinspelad ren i Leksand i fjol och sa:

”Håll min öl.”

Nanne Grönvalls ”bil” på scen i ”Carpool karaoke”.
Nanne Grönvalls ”bil” på scen i ”Carpool karaoke”.

Vet inte riktigt var jag ska börja? Bidraget heter ”Carpool karaoke” och bör därför innehålla en bil. Nu räckte inte riktigt budgeten till för att rulla fram en amerikansk bensinpråm på scenen i Malmö. Nanne och dansarna får i stället gestalta en bil.

Genom att lägga sig i någon slags formation med två däck, en ratt och ett rött bakljus trollar de fram ett fantastisk ”lådbil” av armar och ben mitt framför ögonen på förvånade murvlar. Och inte bara det: Nanne tar tag i sin ratt i numrets klimax medan fläktar blåser hennes hår halvvägs till Köpenhamn. Det ser ut som om hon rider barbacka över prärien på en häst medan någon spelar ”Kavalleriet anfaller”.

”Brave” med Hanna Ferm är den självklara favoriten på lördag, enligt Markus Larsson.
”Brave” med Hanna Ferm är den självklara favoriten på lördag, enligt Markus Larsson.

Allting talar för Hanna

Det är lätt att glömma bort att deltävlingen handlar om att rösta fram en eller två kandidater som kan vinna tävlingen och skickas vidare till Rotterdam. I just det fallet finns det ett självklart bidrag:

”Brave” med Hanna Ferm.

Ferm har den tveksamma äran att vara lördagens största favorit. Meningen är ju, enligt spelbolagen, att hon ska kriga med Anna Bergendahl och Dotter om segern.

Och, visst, repen visar att Hanna Ferms ”wo-hoo” verkligen kan gå långt. Allting talar för henne på förhand.

Det uppträder fler artister under torsdagen, men det är Nanne man minns. Man trodde mycket om Malmö, men inte att turbotrollet skulle sjunga om att moona.

Det vill säga om det tveksamma folknöjet att hänga ut röven genom bilrutan vid ett trafikljus under, exempelvis, en löningshelg.

En oförglömlig bilkrasch.

Festivalfebern fortsätter på Spotify. Lyssna nu!
Publisert:

LÄS VIDARE