Programledarnas lättnad efter succéstarten i Mellon

Sarah Dawn Finer och Marika Carlsson: ”Enorm kärlek”

Av: Johan M Söderlund, Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. De gjorde braksuccé i premiären.

Nu pustar Melodifestival-programledarna Sarah Dawn Finer och Marika Carlsson ut.

– Det var sån enorm kärlek, säger Marika.

Melodifestivalens programledare gjorde succé redan första veckan. Både tittare och kritiker rosade deras insats. Efter reaktionerna har nu spänningarna släppt för programledarna och de kan slappna av.

– Puust. Så känns det. Det var ju ljuvligt. Det är ganska skönt att kicka i gång det här med så mycket kärlek som vi fick förra veckan, säger Sarah Dawn Finer.

Marika Carlsson håller med.

– Det var en sån enorm kärlek från publiken. Det som händer i rummet är magi och det smittar av sig även på tv-tittarna. Det var härligt, säger hon.

Alla har hållit andan

De senaste två årens festival har brutalsågats för manus och regi. Det ledde också till att tittarsiffrorna dalade.

Förra årets programledare David Lindgren fick ta enorm kritik. Han var osäker på om han ens skulle kunna ställa upp och leda Sveriges största nöjesprogram igen.

Inte heller komikereliten skrädde orden om Mellon.

– Manuset är långt ifrån bra, sa Babben Larsson då.

I år har alla hållit andan.

– Alla sitter på nålar, de tänker: ”vi har nya programledare, hur ska det gå?”. Vi har ett sex veckor långt jobb att göra och alla program är olika, säger Sarah Dawn Finer.

Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer.
Foto: Robin Lorentz-Allard
Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer.

Sarah Dawn Finer: ”Hinner inte slappna av”

Inför lördagens direktsändning kommer tittarna att märka en ganska stor förändring. Styrkan med programledare halveras från fyra till två, Eric Saade och Kodjo Akolor är inte med dem på scenen.

– Det roliga är att varje vecka blir olika, vi får vara lite på tå. Man hinner inte på gott och ont slappna av och jag tycker det är så roligt, säger Sarah Dawn Finer.

Och med två i stället för fyra programledare ökar också mängden jobb.

– På det sättet är det annorlunda och på ett annat sätt kan det vara lättare ibland med kommunikation eftersom vi bara är två stycken. Men annars tycker jag inte att det är så jättemycket som är annorlunda, det känns som att vi är trygga med varandra, vi känner varandra, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE