Mendez kämpar mot sjukdomskaos

avLinn Elmervik

SOLNA. Frun har halsfluss och har portats från hemmet

Samtidigt kämpar Mendez själv mot sjukdomarna.

– Kroppen håller på att gå in i väggen, säger han.

Den sargade rösten spökade redan i Malmö.

Och än är den inte återställd.

Mitt under brinnande finalrepetitioner kämpar Mendez, 42, fortfarande mot sjukdomarna och tröttheten.

– Jag känner mig krasslig. Det har tagit på mig en hel del sedan jag kom hit till Sverige för en månad sen. Från day one har det varit rep och att försöka hänga med i allting. Jag har verkligen sprungit som en galning och det tar. Nu känns det som att kroppen håller på att gå mot väggen, säger han.

1 av 2 | Foto: Peter Wixtröm / AFTONBLADET / 85326
Vinnarna i ”Andra chansen”.

Frun är portad

Nu har han fått stränga order från sitt skivbolag att ta det lugnt ända fram till lördagens direktsändning. Samtidigt har hans fru drabbats av halsfluss – och portats från hemmet.

– Hon är hos sina föräldrar tills på lördag. Hon går på medicin nu men vi vill inte riskera någonting och hon förstod det. Vi har kämpat så hårt, att bli sjuk till en final suger.

”Du kommer se en pitbull”

Mendez får heller inte träffa sina barn.

– De stressar mig ännu mer. Jag har sex barn, kom ihåg det! Om jag är aktiv är de extremt aktiva. Skivbolaget har sagt till mig att ”shut up”, vara lugn och hålla mig borta från familjen just nu.

I deltävlingen i Malmö svek rösten honom i direktsändning och han tvingades plocka bort ord ur texten för att orka sjunga. Men veckans sjukdomar till trots är han inte rädd för att inte kunna leverera på lördag.

– Du kommer se en pitbull som de har släppt lös. En galning, på ett positivt sätt, säger Mendez.

ARTIKELN HANDLAR OM