Mariette föll på scenen: ”Jag blev så chockad”

Uppdaterad 2017-02-12 | Publicerad 2017-02-11

MALMÖ. Mariette föll genom ett hål på scenen - och vårdades av sjukpersonal.

Direkt efter olyckan satte sig SVT i krismöte.

Nu växer kritiken mot produktionen.

– Det är livsfarligt att de river scenen medan det fortfarande är folk i arenan, säger en källa inom produktionen.

Olyckan kom plötsligt.

Direkt efter avslutad presskonferens skulle Mariette, 34, upp på scenen för att ta de sista vinnarbilderna tillsammans med Benjamin Ingrosso, 19.

Framför en uppenbart chockad Ingrosso föll Mariette ner i ett hål i scengolvet och skrek till av smärta. Hon blev liggande ett långt tag med ena benet i hålet innan hon fick hjälp upp av SVT:s presschef Lili Assefa och sin presskontakt. Fallet slog illa i höger höft och Mariette grimaserade flera gånger av smärta med tårar i ögonen.

Kommer anmäla

Artisten fick sedan hjälp tillbaka ner från scenen och stöttades på vägen ut av både sitt team och SVT:s personal. Direkt efter olyckan fick artisten vård på plats.

– Det gjorde jätteont. Jag fick en chock framför allt. Jag skulle ta sista vinnarbilden där med Benjamin och bara föll rakt ner. Och med chocken och att jag skrapade upp höften så tänkte jag bara ”shit, vad händer”, säger Mariette.

– Så jag var tvungen att andas där lite en minut. Det gjorde faktiskt jätteont.

Direkt efter olyckan satte sig ansvariga på SVT i möte.

– Vi gick igenom vad som hänt och hur det inte ska kunna hända igen, säger Lili Assefa, SVT:s presschef för Melodifestivalen.

Har SVT brustit i sina säkerhetsrutiner?

– Ja, det har vi gjort. Mariette fick gå upp på en del av scenen som inte var säkrad, eftersom scenen redan hade börjat rivas. Hon skulle inte ha fått gå upp där, någon skulle ha stoppat henne. Vi tar fullt ansvar för detta.

Efter händelsen växer kritiken i produktionen, där personer redan förra veckan reagerade på att scenen började rivas för tidigt.

– Det är livsfarligt att de gör det medan det fortfarande är folk i arenan. Det såg vi ikväll. SVT kan bara vara glada att inget allvarligare hände Mariette, säger en person i produktionen som vill vara anonym.

SVT kommer att anmäla händelsen som en arbetsplatsolycka till Arbetsmiljöverket. När Mariette kom till artisthotellet efter sändningen strax före midnatt, långt efter alla andra, eskorterades hon av SVT:s personal. På plats på efterfesten stöttades hon av flickvännen Melanie Wehbe, som också fanns på plats i sjukstugan efter olyckan.

– Det var hemskt. Men jag kom in där och tittade henne i ögonen och såg att det var okej, säger Melanie.

ANNONS