Melodifestivalen

Bevakningen av schlagern presenteras av

Anders Bagge klar för Mello 2022 – som artist

AVSLÖJAR Mello-bomben: ”Idol”-domaren och TV4-profilen tävlar – totalt fem nya akter avslöjas

Det kan vara nästa års stora chocknamn i Melodifestivalen:

Anders Bagge ska tävla – som artist.

Aftonbladet kan idag avslöja totalt fem nya akter som ska tävla i Mello 2022.

Ryktena började cirkulera i musikbranschen i början av november.

Då nåddes Aftonbladet för första gången av uppgifterna om att TV4-profilen och ”Idol”-domaren Anders Bagge, 53, skulle vara aktuell för Melodifestivalen.

– Det känns som ett osannolikt namn, men jag hörde att han ska vara klar. Eller åtminstone att han är högaktuell, sa en uppgiftslämnare då.

Sedan dess har Aftonbladet försökt att verifiera uppgiften, men från flera håll mötts av frågetecken.

– Jag har också hört det, men stämmer det verkligen? Det känns så otippat, har en annan källa sagt, som vanligen har mycket god insyn i Melodifestivalens arbete med att ta fram låtar och artister.

Överkommit scenskräcken

Men nu bekräftar flera källor att det faktiskt stämmer. Musikproducenten och TV4-profilen Anders Bagge ska tävla som artist i Melodifestivalen.

– Ja, det stämmer. Han är med. Jag kunde inte tro det först när du frågade, men det är faktiskt så, säger en person i musikbranschen.

Anders Bagge.
Anders Bagge.

Anders Bagge hade gjort sig ett namn som låtskrivare och musikproducent åt artister som Celine Dion, Madonna, Enrique Iglesias och Janet Jackson när han 2008 blev känd för hela svenska folket genom sin plats i ”Idol”-juryn på TV4. Då hade han gett upp tanken på en egen artistkarriär på grund av sin scenskräck, något han flera gånger pratat öppet om.

Våren 2021 gjorde han succé som en av deltagarna i den första säsongen av TV4:s ”Masked singer Sverige” där han, maskerad som sjöbjörn, slutade på en fjärdeplats. Sedan första säsongen av ”Idol” har han varit starkt knuten till TV4 och systerkanalen Sjuan där han gjort ett flertal programserier. Att han nu blir ett affischnamn för konkurrenten SVT:s flaggskepp förvånar många i tv-branschen.

– Att TV4 godkänner det gör mig väldigt förvånad. De kanske ser det som bra reklam, men SVT och TV4 brukar vara väldigt ogenerösa mot varandra och nekar ibland sina egna profiler att vara med i den andra kanalens talkshower, som ”Skavlan” och ”Hellenius hörna”, säger en källa i tv-branschen.

Tv-tittarna är vana att se Anders Bagge som långvarig medlem i ”Idol”-juryn.
Tv-tittarna är vana att se Anders Bagge som långvarig medlem i ”Idol”-juryn.

Lillasyster – och en storasyster

Mer väntat är ett annat namn som fått en plats i Melodifestivalen nästa år. Rockbandet Lillasyster tog sig till Andra chansen i årets tävling med låten ”Pretender”. Nu blir de en av de 28 akter som tävlar i Mello 2022, enligt Aftonbladets källor.

– Det verkar ha varit ganska mycket rock inskickat och som jag förstått det kommer det vara med minst två rockakter. Det mest kända för Mello-tittarna är Lillasyster som är tillbaka igen, säger en källa.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är även Malin Christin Johansson, 29, klar för Melodifestivalen 2022. Som artist och låtskrivare har hon skippat efternamnet och kallar sig bara Malin Christin. Hon är storasyster åt Wiktoria Johansson, 25, som tävlat tre gånger i Mello tidigare. Malin Christin var med och skrev Maltas bidrag ”Je me casse” i Eurovision song contest 2021 och släppte sin debut-EP som artist i oktober.

En dotter – och en dansbands- och revystjärna

Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, 29, är ännu en artist som enligt Aftonbladets uppgiftslämnare fått en plats i tävlingen. Cornelia, som är dotter till The Poodles sångare Jakob Samuel har tidigare tävlat i Melodifestivalen 2011 och 2012, som del av gruppen Love Generation. Nu satsar hon på en solokarriär under namnet Cornelia Jakobsdotter.

Dessutom ska en tidigare dansbandsstjärna som också haft framgångar på revyscenen vara klar för Melodifestivalen nästa år. Aftonbladets källa är inte säkra på hans namn, men berättar att sångaren under flera år ska ha sjungit i ett eller flera av de mer välkända dansbanden.

– Det ska vara en lite härlig låt, tänk ”Guld och gröna skogar” med Hasse Andersson, nånting med den potentialen, säger uppgiftslämnaren.

”Idol”-favoriten William Segerdahl, 19, har dock trillat ur Aftonbladets lista över artister som är klara för Melodifestivalen 2022. Tidigare har källor uppgett att han skulle vara med i tävlingen, men han har själv tillbakavisat det i sina sociala medier.

– Nej, det verkar inte stämma. Jag tror inte att han är med, säger en uppgiftslämnare.

SCHLAGERBLOGGEN: Senaste Mello-nytt


Publisert:

LÄS VIDARE