”Har Björn och Benny gett sin tillåtelse?”

Tobbe Ek sätter betyg på artisternas scenkläder i Melodifestivalens fjärde deltävling i Örnsköldsvik 2018

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7 | Foto: Magnus Sandberg
Emmi Christensson

ÖRNSKÖLDSVIK. Glöm modebloggare och klädorakel som kan allt om catwalken i Paris.

I Melodifestivalen ställs helt andra krav för att sticka ut och fånga publikens intressen.

Som Sveriges mest erfarne schlagerreporter har Nöjesbladets Tobbe Ek full koll på vad som går hem på scenen.


Foto: Magnus Sandberg
Emmi Christensson

Emmi Christensson

Snyggt skuren ärmlös byxdress. Men det här med svart är ju så tråkigt. Då hjälper inte lite guldbling av toppen, och heller inte det skrynkliga jättelakanet som lyfts från scengolvet som nåt förvuxet brudklänningssläp. 


Foto: Magnus Sandberg
Elias Abbas

Elias Abbas

Elias jacka är supersnygg och helrätt för en 16-åring på Melodifestivalens scen, men betyget hade varit högre med nåt annat än en billig vit t-shirt under. Och jag har svårt att släppa tanken på att någon kastat in en hel godispåse på scenen för att göra den yngsta publiken på gott humör, men samtidigt bara valt de där riktigt äckliga bitarna som ingen tycker om, men som man råkar ta ändå för att de har roliga färger. 


Foto: Magnus Sandberg
Felicia Olsson

Felicia Olsson

Svart är i grunden urtrist i Melodifestivalen, men Felicia lyckas kännas coolt glammig tack vare outfittens alla element. Sjalen över huvudet som hon drar av sig, nätdetaljerna på ärmarna, det gröna skimret från stenarna som blingar toppen. Det funkar.


Foto: Magnus Sandberg
Rolandz

Rolandz

Har Björn och Benny gett sin tillåtelse? Grävde han upp Elvis för att be om lov? Roland Järverups stöld av ”The king i Las Vegas”-looken parat med scenkostymer från valfri ”Mamma Mia”-föreställning får mig att kapitulera fullständigt för den här glitterexplosionen efter fyra långa veckor av helsvart bös. Det fanns bara två betygsalternativ, lägsta eller högsta. Jag valde det senare.


Foto: Magnus Sandberg
Olivia Eliasson

Olivia Eliasson

Om det fanns ett pris för Sveriges mest glamourösa aerobicsinstruktör skulle Olivia lätt ta hem det. Men den här sportglam-looken funkar okej på Mello-scenen med gnistrande byxor som hänger ihop med träningstoppen genom inslag av självlysande vävtejp(!).


Foto: Magnus Sandberg
Felix Sandman

Felix Sandman

Felix satsar stenhårt på looken hos det där tuffa killgänget i åttan som man inte vågade gå förbi i skolkorridoren. Men som scenklädsel ger täckjacka inomhus bara en känsla av febersjuk. Visst har det varit kallt här i Örnsköldsvik, men man ska inte överdriva.


Foto: Magnus Sandberg
Mariette Hansson

Mariette Hansson

Vit maggördel under avklippt vit tröja. Turban på huvudet. Jeans. Och vita sneakers. Vad vill Mariette egentligen med den här outfiten? Jag fattar inte. Den säger liksom... ingenting. 

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM