PRESENTERAS AV

Boris René: Ber till Jesus innan jag sjunger

Kraschen vände hela hans liv: ”Tillvaron skakades om”

1 av 2 | Foto: Jimmy Wixtröm
Boris René tävlar i finalen av Melodifestivalen på lördag.
MELODIFESTIVALEN

SOLNA. Kraschen vände Boris Renés liv.

Inför finalen vänder han sig till Jesus.

– Det är mitt sätt att kontrollera det inre, säger han.

Fotbollen i Örebro SK var hans liv.

När skadorna drabbade Boris René, 25, i 20-årsåldern sattes hela hans världsuppfattning på prov. Då vände han sig till Gud och Jesus.

– Tron har funnits med sedan jag var liten, men där kom en vändning i livet. Allt går inte alltid som man vill i fotbollen, så fort tillvaron skakades om tänkte jag: okej, vad finns mer i livet? Är det bara det här? Det var där min resa började, man går in i sig själv. Likväl som andra har yoga hittade jag bönen med Gud, det blev mitt sätt att kontrollera det inre, säger han.

”Känns skönt”

Tron finns med honom som stöd under pressen i Melodifestivalens final på lördag där han sjunger ”Her kiss”.

– Alltid när jag kliver upp på scenen i arenan ber jag en bön till Jesus för att lugna nerverna. Då får jag ett lugn och det känns skönt, säger han.

Hur framträdande är tron i din vardag?

– Den är väldigt framträdande i mitt liv, för mig handlar allt om att bli en bättre människa, helt enkelt att försöka  försöka förbättra sig för varje dag som går.

”Hinner inte gå till kyrkan”

Han föddes i Kongo-Kinshasa och kom till Sverige med sina bröder och sin mamma som tvååring. Under uppväxten flyttade familjen runt mycket i Sverige men hamnade till slut i Örebro. Där är Boris Renés hemmakyrka Filadelfiakyrkan, där han är döpt och sjunger då och då.

– Jag hinner inte gå dit så mycket men om man tror på något som är högre än en själv behöver man inte vara i kyrkan. Man kan vara i skogen eller varsomhelst. Jag brukar säga att kroppen är templet.

ARTIKELN HANDLAR OM