Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Finalklara – men vågar inte tro på vinst i Mello

Estrella, Rey, Klingenström och Hammarström vidare i Mello

Av: 

Natalie Demirian

MELODIFESTIVALEN

ANNEXET. Fyra bidrag tog sig vidare till finalen från Andra chansen.

Men bara en av dem vågar hoppas på seger i finalen.

– De existerar, de finns, säger Paul Rey om sina vinstchanser.

Alvaro Estrella, 40, Paul Rey, 28, Klara Hammarström, 20 och Clara Klingenström, 26.

De är de sista artisterna som tog sig till final i årets Melodifestival efter att ha vunnit sina dueller i Andra chansen.

Men i Melodifestivalens historia är det bara ett bidrag som någonsin lyckats vinna tävlingen efter att ha gått igenom Andra chansen – Robin Stjernberg med ”You” 2013.

”Hoppas”

Några få gånger har ett bidrag från Andra chansen lyckats ta sig till en andraplats i finalen, som Shirley Clamp med ”Min kärlek” 2004, Caroline af Ugglas med ”Snälla snälla” 2009 och Felix Sandman 2018 med ”Every single day”.

Paul Rey säger till Aftonbladet efter sändningen att han känner att han har en vinstchans.

– De existerar, de finns. Jag gillar mitt nummer. Det är enhetligt, när det kommer till titel, utförandet, det visuella. Förhoppningsvis kan folk relatera till det genom tv-rutan och så får vi se om det kan gå hela vägen, jag hoppas det, säger artisten som slog ut Frida Green i duellen.

Klara Hammarström

”Extremt bra allstars-år”

Klara Hammarström svarar att hon inte har hunnit tänka på finalen ännu.

– Nu har jag precis kommit ut här och har inte börjat tänka på det än. Vi ska ha kul, jag hade jättekul i dag. Men, jag tror på min låt och jag tror på mig själv. Men det är ett extremt bra allstars-år, jag möter mina idoler i finalen, säger hon.

Artisten nämner bland andra konkurrenterna Danny Saucedo, Charlotte Perrelli och Dotter som några av sina idoler som hon nu ställs mot.

Även Alvaro Estrella säger att han inte har hunnit tänka på sina vinstchanser.

– Jag tänker inte på det nu, jag är helt inne i att jag tagit mig till final och jag är så tacksam för det. Att få stå bland alla dem är en ära. Jag kommer ge mitt allt som vanligt, men vart jag än hamnar, det, spelar ingen roll för mig, jag är bara glad över att få stå i final med de där legenderna, säger han.

För honom är det stort att överhuvudtaget ta sig till final.

– Det är ett bevis på att svenska folket gillade låten och gillar mig som artist och det betyder allt för mig. Det här är en stor tävling det är en folklig tävling, det känns stort.

Clara Klingenström

”Vet inte”

Clara Klingenström slog ut Eva Rydberg och Ewa Roos i sin duell. Hon ler stort när hon får frågan om vad hon tror om sina vinstchanser.

– Jag vet inte, det är klart det skulle vara kul med en gotlänning som vinner Melodifestivalen, säger hon med en gotländsk dialekt.

Hon säger att det känns som en dröm att lyckas ta sig vidare, och att ha fått ett genombrott med låten ”Behöver inte dig i dag”.

– Det är en massa olika känslor. Man tänker igenom hela sitt liv som går på repeat, och så tänker jag också att tänk om jag drömmer och det här inte är på riktigt. Jag vill inte vakna om det här är en dröm. Jag vill vara kvar i det här.

ANNONS

Beställ muminmuggen Fiske till Mumindagen - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Publisert:

LÄS VIDARE

En förbannat onödig röra i Andra chansen

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Alvaro Estrella

Klara Hammarström

Clara Klingenström

Paul Rey