Tiktok-stjärnornas kamp om rösterna i Melodifestivalen 2022

Omar Rudberg möter Theoz

De två Tiktok-giganterna möter varandra i Melodifestivalens första deltävling.

Då tävlar Omar Rudberg och Theoz om följarnas röster.

– Det kan nog bli stor konkurrens, säger Theoz.

De har miljoner följare på sociala medier, men vem får följarnas röster när det väl gäller? Omar Rudberg, 23, och Theodor ”Theoz” Haraldsson, 16, tävlar båda i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2022. 

– Omar har mycket dans i sitt nummer, det har jag också. Det kan nog bli stor konkurrens, säger Theoz.

”En stor konkurrent”

Han tror att Omars största styrka är hans scenvana. Dessutom är det tredje gången Omar Rudberg tävlar i Melodifestivalen, medan Theoz gör sin debut i år.

– Omar har varit med innan och han är grym, så det är klart att han är en stor konkurrent.

Ni båda har miljoner följare på sociala medier, kommer det att hjälpa er i att få röster?

– Jag hoppas det, jag tror det. Jo, men jag hoppas verkligen att mina följare kommer att stötta mig.

Du har dubbelt så många följare på Tiktok som Omar, han har drygt en miljon och du har två miljoner. Kommer det ge dig fler röster än honom tror du?

– Jag vet inte, kanske. Ingen aning. Vi får se hur det går på lördag.

Omar Rudberg.
Omar Rudberg.
Theoz.
Theoz.

Omar Rudberg om Theoz

Omar Rudberg tror att konkurrensen i den första deltävlingen blir stenhård. Han ser ett stort hot i många av de tävlande, och framför allt i Theoz.

– Jag har aldrig sett honom på scenen förut men jag såg hans första kamerarep i torsdag och jag blev imponerad. Han har verkligen swag när han dansar, och det är en nice låt, säger Omar Rudberg.

Medan Theoz har fler följare på Tiktok så har Omar Rudberg hela 1,3 miljoner följare på Instagram, mer än sex gånger så många som Theoz. Flera av dem tillkom efter hans succé i Netflix-serien ”Young royals”, där han även fick en hel del internationella fans.

Men Omar Rudberg tror inte att antalet följare kommer att spela någon roll i slutänden.

– Vi båda har ju ung publik men kanske också lite olika typer av publik. Jag tror att det är olika grupper. Jag har gjort grejer på annat håll med skådespeleri och så. Theoz har ju gjort musikvideos, Youtube. Jag tror att han får Youtube-fansen och jag får de andra. Vi får se på lördag hur långt det räcker, säger Omar Rudberg.

Publisert:

LÄS VIDARE