Thorsten Flinck: Det har blivit fattigt

Artisten om petningen i Melodifestivalen

Thorsten Flinck är i ekonomisk kris efter Mellodiskningen.

Han hade räknat med en inkomst i ett år framöver, som nu uteblir.

– Jag behövde verkligen det, det har gått och blivit fattigt för mig nu, säger Thorsten Flinck i ”Malou efter tio”.

Skådespelaren Thorsten Flinck, 58, skulle egentligen tävla på lördag i Melodifestivalen i Göteborg med bidraget ”Miraklernas tid” men diskades. Nu avslöjar han i i ”Malou efter tio” att han höll på att diskas redan tidigare.

– Det höll jag på att bli en gång innan, när jag gick ut och sa att jag skulle vara med i Melodifestivalen. Det ville de säga själva så då höll de på att diska mig. Men nu diskade de mig, helt och fullt, säger han.

Nöjesbladet skrev om regelbrottet i november. Och i december var Aftonbladet ett av flera medier som skrev om en skådespelare som åtalats för olaga hot och skadegörelser.

Flinck tycker det är konstigt att SVT inte kände till åtalet som är en offentlig handling för den som vill ta del av det, förrän för en vecka sedan.

– Plötsligt kom det till kännedom att jag gick igenom en rättsprocess. Det har ju legat ute på nätet sedan december.

Thorsten Flinck i ”Malou efter tio”.
Thorsten Flinck i ”Malou efter tio”.

Var nära att få stanna i tävlingen

Det var på håret att han ändå skulle få vara kvar i musiktävlingen.

– Det kommer inte bli något mer än 5 000 kronor i böter, det har varit klart i ett par månader. Om åklagaren hade klubbat tidigare hade jag kunnat vara med.

– Under process: ingen Mello, dömd man: mycket Mello, säger han om SVT:s policy.

Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, har tidigare uttalat sig om beslutet:

– Om det handlar om att brotten anses som ringa och Thorsten Flinck får dagsböter så som han själv säger, om det hade hänt före tävlingen så hade han varit välkommen att vara med här. Men vi vet inte om han kanske får fyra års fängelse. Vi kan inte göra produktionen på ett så osäkert sätt. Dessutom är han representant för ett program som ska vara en familjeunderhållning som förenar Sverige.

”Det har gått och blivit fattigt”

En av anledningarna till att Thorsten Flinck ville tävla i år är att han behöver pengarna. Och petningen kom som en ekonomisk smäll för honom.

– Man tjänar inga pengar, vi tjänar lika mycket allihopa, mellan 5 500 och 6 000 kronor, det är allt.

Han menar att det är den ekonomiska skjutsen som kommer efter tävlingen som är det intressanta.

– Åtta-tio månader efteråt kan man kan höja gaget tredubbelt. Då kan man bara ösa in jobb. Jag behövde verkligen det, det har gått och blivit fattigt för mig nu. Nä, det är inte alls bra, säger han i ”Malou efter tio”.

Har fått en lägenhet

Skådespelaren verkar inte hänga läpp helt och hållet. Trots diskning, dålig ekonomi och ett smärtsamt diskbråck sedan tolv år tillbaka är han i alla fall glad för sin nya lägenhet. Han fick den av vännen och mecenaten Kjell Johansson.

– Jag fick av en mecenat en 72 kvadratmeter stor jättefin lägenhet. Han såg mig i en pjäs.

Malou von Sivers med Thorsten Flinck i ”Malou efter tio”.
Malou von Sivers med Thorsten Flinck i ”Malou efter tio”.

PODD Det händer med alla pengar runt Melodifestivalen

I dagens Aftonbladet pratar vi om ekonomin kring Melodifestivalen. Varför är SVT så hemliga med att redovisa kostnaderna och hur påverkar det att skattebetalarna bidrar till tävlingen? Gäster är Mikael Törnwall, reporter på Svenska dagbladet som granskat ekonomin och Tobbe Ek, reporter på Nöjesbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE