Fab Freddies oro för tittarhat: ”Vill inte hamna i det hemska hamsterhjulet”

Nya sidekicken hyllas av David Lindgren inför premiären: ”Han är fantastisk”

1 av 3

avAndreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

KARLSTAD. Han går från trygga Barnkanalen till hetluften i Melodifestivalen.

Inför premiären stålsätter sig nya sidekicken ”Fab Freddie” för reaktionerna.

– Det är absolut en oro att jag ska hamna i något obehagligt hemskt hamsterhjul, säger han.

Barnkanalens profil Fredrik ”Fab Freddie” Svensson, 27, är ny sidekick i Melodifestivalen. Under fredagen gjorde han sitt första publikrep.

– Jag tyckte att det var väldigt roligt, jag har byggt upp en nervositet och tänkte att det skulle bli ångestladdat men sedan i arenan var det bara roligt. Det är bara några tekniska grejer att fila på, jag hörde inte alltid var gästerna sa, säger han.

Han tror att hans flamboyanta stil skulle kunna bli en vattendelare i tv-sofforna.

– Det är min konstanta oro att jag ska ta till mig av hatet och det negativa som det här kan innebära. Det är absolut en oro att jag ska hamna i något obehagligt hemskt hamsterhjul och bara klanka ner på mig själv genom att läsa tråkiga saker som folk kan skriva.

För att hantera det eventuella publiktrycket har han kontinuerlig kontakt med folk som bombar honom med positiva tankar.

– Jag känner att jag har väldigt bra stöd, både på det privata planet men också genom fantastiska kollegor som hela tiden kollar så att jag mår bra.

Faktum är att programledarkollegan David Lindgren är ett extra tajt stöd.

– Det var faktiskt min idé att ta med honom, jag tycker alltid att han har så härlig energi och glädje. Från första gången vi sågs har vi verkligen klickat, det kommer nog bara växa under turnén, säger David Lindgren.

Det får Fab Freddie att skina upp.

– Det är nyheter för mig men jag har lite känt av det. David är en sån fin person och kollega. Han har verkligen öppnat sina armar för mig. Jag är så tacksam att han tror på mig.

De har lett Melodifestivalen sedan 2007 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM