Sanningen bakom Mello-deltagarens nakenmysterium: rumpan försvann

Stjärtkritiken i natt: ”Hur tänkte SVT?”

avAndreas Hansson

1 av 3

GÖTEBORG. Andra delfinalen blev naken – men mynnade ut i ett stjärtmysterium.

Mitt i hudfesten försvann nämligen Ida Redigs rumpa.

– Hur tänkte SVT?, sa hon i natt.

Bakis? Not much.

Ida Redigs rumpa försvann nämligen mystiskt under veckans delfinal av Melodifestivalen. Programledare David Lindgren gick under programmet i bräschen för en mer avklädd framtoning i ett poledancenummer och sedan en hommage till Lill Lindfors famöst tappade klänning när Lindgren själv dök upp i bara kalsonger på scenen.

I en passage blinkade han sedan till Redigs avklädda skivomslag till singeln ”Förlåt för alla sånger som jag sjungit om dig” från 2016 där hon poserar helt naken.

– Dina explicita omslag, du vågar vara kaxig på dina skivomslag, den inspirerade mig till min kommande singel ”Förlåt för alla nakenchocker jag gjort i tv”, sa David Lindgren i direktsändning och höll upp hennes bild.

1 av 4 | Foto: SVT

Han tog sedan fram en ny bild där han själv poserade liggandes naken på samma sätt och signerade bilden till en skrattande Ida Redig.

”Varför klippte de bort rumpan?”

Men efter sändningen, när hennes femteplats var ett faktum, var hon brydd: hon hade gärna visat mer kropp.

– Jag undrar mest varför de klippt bort min rumpa men inte David Lindgrens. Det där är inte mitt omslag, det ser ut såhär, säger hon och visar originalet.

Bilden som visades i tv var nämligen beskuren, sångerskans bakdel fanns inte med.

Melodifestivalens projektledare Anette Helenius visste efter sändningen i går kväll inte vart stussen tagit vägen.

– Jag kan inte svara på det. V har diskuterat den där rumpan, det är ju ett skivbolag och därför tyckte vi att man kunde visa den. Men jag vet inte vad som hände där, säger hon.

Till slut: sanningen

Nöjesbladet jagade i natt vidare på jakt efter mysteriets ände och råkade på David Lindgren – som satt inne på förklaringen.

– Grejen är att vi hittade tyvärr ingen fullupplöst bild på hela skivomslaget, då gjorde de det så, säger han.

Hans egen variant av bilden hade tryckts upp som en flagga som hölls upp i arenan.

– Jag har inga problem att bjuda på min kropp. Den flaggan ska hängas upp i flaggstången på midsommar. Jag vet inte om man såg det en de hade Photoshopat min rumpa lite också, säger han och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM