Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Viktor Frisk kämpar mot röstproblem

Av: 

Linn Elmervik

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Samir & Viktors finalplats hotas av röstproblem.

Nu tvingas Viktor vila bort sin förkylning.

– Jag ska ta det lugnt i kväll, säger han.

Samtidigt kuppar duon in Youtube-profiler på scen.

På lördag ska Samir och Viktor ”Shuffla” i Melodifestivalen.

Men repetitionerna i Scandinavium i Göteborg kantas av röstproblem. Ena halvan av duon, Viktor Frisk, 22, har en förkylning som satt sig på stämbanden.

– Det är nog en förkylning som håller på att bryta ut, men jag hoppas att den bryter ut på söndag i stället för i dag, säger han.

Nu lägger han allt fokus på repen och ägnar resten av tiden åt att försöka vila bort hesheten.

– Jag ska ta det lugnt i kväll. Det är klart att det blir extra nervöst, sedan vet jag att Samir och Viktor inte är kända för att ha världens ljuvaste röster. Jag kör, säger han.

Kuppar in influencers

Samtidigt har han och parhästen Samir Badran, 27, kuppat in förstärkning på scen. Duon har tagit in två av Sveriges mest populära Youtube-profiler i sitt nummer för att locka extra röster.

På saxofon syns DJ:n Anis Don Demina, som nyligen rott hem ett skivkontrakt med Samir och Viktors skivbolag Warner, och på meterhöga bildskärmar bakom dem dansar 12-årige sociala medier-fenomenet Theodor ”Theoz” Theodor Haraldsson.

Idén kom enligt duon själva från skivbolaget.

– Samir och Viktor är hela Sveriges fest liksom, så vi kände att ju mer man kan dela med sig av det, desto mer glädje kan man sprida. Och ta in hela sociala medie-sfären också, säger Viktor.

– Det är kul att fler får vara med i den här roliga grejen, säger Samir.

Har miljontals fans

Anis Don Demina har över 115 000 prenumeranter på Youtube och har gjort flera DJ-turnéer medan Theodor Haraldsson har 1,9 miljoner fans på musikappen Musically.

Men Theoz stoppades från att medverka live på scenen i Samir och Viktors nummer på grund av sin ålder. Med sina 12 år är han inte tillräckligt gammal för att tävla i Eurovision Song Contest om duon skulle gå vidare, eftersom en medverkande enligt tävlingsreglerna måste ha fyllt 16 år för att stå på scen. Det förinspelade dansinslaget går dock bra.

– Det finns inget hinder för låten ”Shuffla” att framföras i sin nuvarande form på ESC-scenen vid eventuell seger, eftersom Theoz endast visas som en förinspelad videoprojektion, säger tävlingsgeneralen Christer Björkman.

ANNONS

Inredning från Ellos - upp till 40% rabatt på varor från Ellos Home och många fler

Extern länk från Ellos

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Så bra är bidragen i Mello-deltävling 2

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Viktor Frisk

Samir Badran

Youtube