Melodifestivalen

Bevakningen av schlagern presenteras av

Farah Abadi bröt ihop under Melodifestivalen: ”Grät i flera timmar”

Fick flyga hem till familjen efter sammanbrottet

Farah Abadi avslöjar nu att hon fick ett sammanbrott i Melodifestivalen förra året.

Till slut behövde en sjukvårdare komma och ge henne en lugnande tablett.

– Jag grät i flera timmar, säger hon i podden ”Arantxa: might delete never”.

Farah Abadi, 34, var sidekick under Melodifestivalen förra året, men hennes roll utökades mer och mer för varje deltävling.

Nu berättar hon i podden ”Arantxa: might delete never” för vännen Arantxa Álvarez att hon vid ett tillfälle bröt ihop fullkomligt.

– Jag vaknade på morgonen och kände ”oj vad konstigt jag mår, jag mår lite illa. Jag går in och duschar av det”. Kom ut, börjar gråta. Jag kunde inte sluta gråta. Jag grät i flera timmar, fick ringa min chef, min chef fick komma dit. Sjukvårdare fick komma dit och ge mig en lugnande tablett, säger hon i podden.

Farah Abadi.
Farah Abadi.
Farah Abadi i Melodifestivalen 2022.
Farah Abadi i Melodifestivalen 2022.

”Så trött, så trött, så trött”

Farah Abadi, som har två barn med sin sambo, satte sig på ett flyg hem till Skåne och mådde bättre efter att ha fått träffa sin familj.

– Jag bröt ihop, Jag var så trött, så trött, så trött. Jag kände mig som ett skal. Det fanns ingenting på insidan. Jag var så jäkla trött. Sen blev det lite bättre.

Hon får då frågan om hon har analyserat vad som ledde till sammanbrottet.

– Jag tyckte att det var jättejobbigt att behöva åka upp till Stockholm varje vecka, att jag var borta från barnen så himla mycket, att jag var ensam. Alla andra bodde ju i Stockholm och jag bodde själv på hotell. Och att det var så långa dagar och att man aldrig fick vara själv. Jag har lärt mig att jag behöver vara lite själv för att varva ner och jag hade ingen tid för det.

Oscar Zia och Farah Abadi i Melodifestivalen 2022.
Oscar Zia och Farah Abadi i Melodifestivalen 2022.
Farah Abadi i Melodifestivalen 2022.
Farah Abadi i Melodifestivalen 2022.

Leder igen

I år är hon huvudprogramledare tillsammans med Jesper Rönndahl. Hon säger att hon funderar på att börja meditera för att undvika att bryta ihop igen, men att det inte riktigt känns som hennes grej. Även terapi känner hon inte skulle fungera bra.

– Ska vi öppna den här dörren. Tänk om det kommer ut en sumobrottare så att man inte kan stänga igen den dörren igen. Ska man hålla på att prata om sina jävla känslor hela tiden.

Publisert:

LÄS VIDARE