Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Björn Skifs om Robin Bengtssons chanser: ”Han är okej”

avJakob Meijer

1 av 4 | Foto: Veronica Kindblad
Björn Skifs.

Robin Bengtsson når minst topp fem i Eurovision song contest.

I alla fall om du frågar tidigare Mello-vinnare.

– Jag tror han har en jättestor chans att plocka hem det, säger Gladys del Pilar, som vann Melodifestivalen med Afro-dite 2002.

Tittarnas favorit var Nano, medan internationella juryn föll för Robin Bengtsson. Men vad tycker tidigare Mello-vinnare om årets segrare? De som Nöjesbladet pratar med hyllar den nye schlagerkungen.

– Det var ett kanonnummer. Jag trodde hela tiden på Nano eller Wiktoria, men när jag såg finalen blev det jättesvårt, säger Gladys del Pilar, om den rekordjämna finalen.

Sågade bidragen

Richard Herrey har tidigare kritiserat årets bidrag för att inte hålla måttet, men vad gäller vinnaren verkar han nöjd.

– Rent allmänt var Robins låt den bästa låten. Han har ett stilistiskt snyggt nummer och framförde det på ett bra sätt, säger Richard Herrey.

Om det är någon som vet vad som krävs för att man ska gå långt i Eurovision så är det Richard Herrey. Tillsammans med sina bröder tog han hem rubbet 1984 med ”Diggi-loo diggi-ley”.

– Robin är en värdig vinnare, och en bra representant. Han kommer säkert hamna på topp tio, inga problem. Nu vet jag inte hur de andra låtarna är, men om man utgår från tidigare år så kan det säkert till och med bli topp fem.

Internationella juryn kan ha rätt

Kim Kärnfalk, som vann Melodifestivalen med Friends 2001, tror även hon att Robin har bra chanser i Ukraina.

– Absolut topp fem. Det är en väldigt bra låt, och vi har redan sett att internationella juryn tyckte om låten. Robin kommer säkert fila på numret ytterligare, men jag tycker det är svinsnyggt som det är, säger Kim Kärnfalk.

Tittare har kritiserat internationella juryn för att deras röster blev avgörandet i årets Melodifestival, något hon tycker är onödigt.

– Har vi en internationell jury är det ingen idé att spekulera om det var rätt eller fel, det är hårda fakta, säger Kim Kärnfalk.

Björn Skifs: Löpbanden var roliga

Den tvåfaldige Mello-vinnaren Björn Skifs vågar sig inte på någon gissning.

– Han är en bra sångare och så, sedan vet jag inte hur det går med låten. Jag har så svårt att uttala mig, jag har aldrig kunnat tippa en hit i hela mitt liv. Jag såg att de gick på band, det kan väl vara roligt, att de hittade på något nytt, säger Björn Skifs och fortsätter.

– Jag har inte hört andra länder, så chanserna kan jag inte säga något om. Han är okej som artist. Jag önskar honom lycka till.

Gladys del Pilar vågar sig dock på att tippa. Precis som många andra tror hon på minst topp fem, och även att han kan gå längre än så.

– Det är ett snyggt nummer, han är snygg, det är bra dans med bra attityd. Jag tror han har en jättestor chans att plocka hem det.

ARTIKELN HANDLAR OM