Eurovision song contest

Var med och vann Eurovision med Sverige – tävlar nu i Danmark

”Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse”

Av: 

Patrik Jäverbo

MELODIFESTIVALEN

Johanna Beijbom var med och körade bakom Loreen när hon vann Eurovision Song Contest 2012 med ”Euphoria”, nu är hon klar för att tävla i Melodi Grand Prix i Danmark.

– Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger hon till DR under en presskonferens.

Johanna Beijerbom har tävlat hela fyra gånger i Eurovision Song Contest, och alla gånger som körsångare, men nu är det dags för artisten att stå i rampljuset längst fram på scenen, någonting som SVT var först att skriva om. Bland annat stod hon bakom Loreen 2012 när hon vann hela tävlingen med bidraget ”Euphoria”.

”Har varit min stora önskan”

– Jag är så otroligt tacksam och glad att som att jag som svensk får komma till Danmark och göra vad jag älskar. Ända sedan jag såg Carola uppträda för första gången har det varit min stora önskan att stå längst fram på scenen. Det är verkligen en dröm som nu går i uppfyllelse, säger hon till DR.

Svenskar bakom bidraget

Flera personer ligger bakom bidraget ”A.S.A.P” som Beijerbom tävlar med, bland annat svenskarna Christian Fast, Dimitri Stassos och Freja Jonnson Blomberg.

Tidigare i veckan berättades det även om en annan person med sverigekoppling som deltar utomlands, då var det tysk-svenska Yosefin Buohler som presenterades för tyska Melodifestivalen. Yosefin Buohler har tidigare deltagit i svenska ”Idol”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Så blev Sverige en supermakt i Eurovision

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest

Melodifestivalen