Sabina Ddumba till Melodifestivalen

Avslöjar: Stoppades som programledare – nu gör hon mellanakt

Hon stoppades som programledare – men nu får Sabina Ddumba ändå framträda i Melodifestivalen.

På lördag bjuder hon på avskalad show i tävlingens mellanakt.

– Det blir lite gammalt i ny tappning, säger hon hemlighetsfullt.

Sabina Ddumba, 26, står för mellanakten i Melodifestivalens tredje deltävling när Jason ”Timbuktu” Diakité, 46, programleder tillsammans med Christer Björkman, 63.

– Jag ska sjunga och jag ska dansa lite. Det ska bli lite gammalt i ny tappning. Vad mer kan man säga? Vi är inte så många på scenen. Så lite avskalat och lite dans, säger hon när Aftonbladet når henne över telefon.

Sabina Ddumba.
Sabina Ddumba.

Namnet läckte

Sabina Ddumba var det mest oväntade namnet i programledaruppställningen inför Melodifestivalen 2021, men stoppades precis innan SVT hann gå ut med hennes namn. Det skedde så sent att filnamnet på en bild ändå avslöjade att hon fanns bland kandidaterna, något som uppmärksammades i Aftonbladets schlagerblogg.

– Sabina blev tillfrågad om att programleda deltävling tre tillsammans med Jason men var tyvärr tvungen att tacka nej på grund av andra kommersiella samarbeten, säger Melodifestivalens projektledare Anette Brattström.

– Vi är så glada att hon är med och uppträder istället.

Sabina Ddumba berättar att hon blev förvånad när hon fick frågan om att vara med som programledare.

– Jag känner Kalle som är producent sen innan, så jag sa: ”Du är fan knäpp, men jag älskar att du är det och ringer och frågar det här, för det låter jättekul”, säger hon.

”Svårt att veta vad jag går miste om”

Men sen tog det ändå stopp.

– Jag hade ett annat jobb och det krockade med hur SVT funkar. Men det ska bli väldigt kul att ändå få göra en mellanakt. Att sjunga i tv är väldigt kul.

Så du saknar inte att stå vid Timbuktus sida och leda hela programmet?

– Jag fick ju aldrig göra det från början, så det är lite svårt att veta vad jag går miste om. Det får jag veta på lördag. Då kanske jag känner: ”Det skulle ha varit jag”. Men nu är jag väldigt nöjd över att få stå och sjunga där, säger hon med ett skratt.

Melodifestivalens tredje deltävling sänds på lördag 20.00 i SVT1.

Publisert:

LÄS VIDARE