Medieprofil drog ner byxorna i Eurovisionfinalen

Moonade under Jamalas nummer – inför hela Europa

KIEV. Han drog ner byxorna – inför hela Europa.

Mitt under Jamalas nummer sprang en känd ukrainsk medieprofil med australiensisk flagga upp på scenen – och drogs ner av svenska Henric von Zweigbergk.

– Han har officiellt deklarerat att han skulle hitta på något under Eurovision, säger en källa med insyn till Nöjesbladet.

Arenan i Kiev var fullsatt och Europa bänkade framför tv-apparaterna när Jamala klev fram för sin stora comeback under omröstningen i finalen av Eurovision song contest för att sjunga sin nya singel ”I believe in you”.

Efter bara några sekunder tog sig en man, enligt uppgift till Nöjesbladet en känd ukrainsk medieprofil, ur publiken sig upp på scenen och ner först byxorna medan han dansade runt ett varv. Därefter drog han sedan kalsongerna och dansade sedan runt sångerskan med rumpan bar, draperad i en australiensisk flagga på överkroppen.

– Han har officiellt deklarerat att han skulle hitta på något under Eurovision, säger en källa med insyn.

Måns ord efter kuppen

Han befann sig på scenen i runt tio sekunder innan personal ur produktionen, däribland svenska studiomannen Henric von Zweigbergk, slet ner honom. Jamala höll hela tiden masken och fortsatte sjunga.

– Det är svårt att försvara sig mot om någon vill. Jag har hellre publiken nära än bakom staket och galler. Han fick inte så många sekunder, säger svenska studiomannen Henric von Zweigbergk som var en av dem i produktionen som slet ner inkräktaren från scenen.

Zweigbergk bekräftar också för Nöjesbladet att mannen omedelbart greps av polis.

”Vill man stöka till det kan man”

Enligt studiomannen är det omöjligt att helt förhindra att incidenter som denna händer.

– Du kan komma upp på vilken scen som helst när du vill. Vi kan ställa kravallstaketet tio meter från scenen, men då ser det för jävligt ut och det är inte roligt för publiken. Vi vill ha publiken nära. Vill man stöka till det kan man göra det och man får mycket utrymme eftersom det är många som tittar på det, säger han.

Efteråt tackade Jamala publiken, inte heller programledarna kommenterade det inträffade. I SVT:s sändning reagerade dock kommentatorn Måns Zelmerlöw efter framträdandet.

– Och där hände nåt som absolut inte ska få hända. Ni kanske såg, det var en person sprang upp på scenen och visade rumpan. Ja, tyvärr finns det rötägg överallt, sa han i SVT:s sändning.

Tvingades be om ursäkt i BBC

En representant för EBU meddelar Nöjesbladet att man undersöker det inträffade och avser återkomma med vidare kommentar.

Tilltaget tvingade den brittiska kommentatorn Graham Norton att be om ursäkt i BBC:s sändning.

Nöjesbladet söker producenten Christer Björkman.

Publisert: