Jonas Gardell nervös inför Melodifestivalen – vägrar att träffa Mark

1 av 3

avAndreas Hansson, Cecilia Wugk

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Nerverna spökar för veteranen Jonas Gardell.

Han sjunger fel i texten – och säger nej till att träffa maken Mark Levengood innan lördagens tävling är över.

– Nej, jag vill inte träffa honom före, säger han.

Han är erfaren scenartist.

Men nerverna spökar även för Jonas Gardell, 54.

– Jag har fullt upp med att sjunga rätt så jag har inte haft tid att känna efter hur det känns i arenan än. Jag är rädd att blanda ihop verser för det gör jag ofta. Det har hänt på flera repetitioner. Jag börjar ofta med fle textrad och då är det ändå jag som skrivit texten. Men jag börjar tänka att jag är så gammal att det får gå, säger han.

I sin presentationsfilm har han med kärleken sedan 32 år tillbaka: maken Mark Levengood, 53.

Är Mark ett segervapen?

– Jag hade glömt bort att vi spelade in det! Nej, jag har väl aldrig varit särskilt strategisk, jag säger saker och ibland blir det bra. Det var SVT som ville ha med honom och jag tyckte att det var gulligt. Vi har varit ihop i 32 år. Och vi ska vara ihop i himlen också så småningom.

Levengood kommer och stöttar i arenan. Men inför direktsändningen från Scandinavium vill Gardell inte ha med maken att göra.

– Nej, jag vill inte träffa honom före, då tror jag att jag skulle bli stressad. Han får komma efteråt och trösta när jag inte kommit vidare någonstans.

Hur får ni kärleken att hålla vid liv?

– Genom att jag är tålmodig och Mark är dum i huvudet, säger han och skrattar.

– Nej, men vi skrattar mycket ihop. Eller, äh vi är fan bara kära, jag är ledsen det låter så dumt att säga men vi är faktiskt lika kära fortfarande efter 32 år.

ARTIKELN HANDLAR OM