Christer Björkman

Christer Björkman bröt ihop på parkeringen

Han berättar om det tuffa året 2004

Av: 

Rosanna Berg

MELODIFESTIVALEN

Christer Björkman var relativt ny i rollen som artistansvarig för Melodifestivalen.

Han anklagades för att missbruka sin position.

– Jag bara stod och grät ute på parkeringen, säger han i Fredrik Ralstrands podcast ”TV-fabriken”.

Programledaren och producenten Christer Björkman, 62, tog över rollen som artistansvarig i Melodifestivalen 2002. Drygt två år senare anklagades han för att handplocka sina vänner till Melodifestivalen.

I podcasten ”Tv-fabriken” berättar han om kritiken mot honom från artistkollegor och branschfolk.

– När jag fortfarande jobbade som artist och var ute och turnerade med artister som sedan dök upp i tävlingen eller inte dök upp i tävlingen. Den var tuffare, när man då anklagade oss för fusk, säger han i podden.

”Jag grät på parkeringen”

Han möttes av både förstasidor och dubbeluppslag i tidningarna. Han har en stark minnesbild från när han står utanför tv-huset under produktionen av Melodifestivalen.

– Jag pallade inte att gå in. Jag bara stod och grät ute på parkeringen. Mina kollegor fick komma ut och försöka samla ihop mig och säga att det var okej.

– Bara tanken att jag skulle göra någonting som skulle skada den här tävlingen, den är så befängd för mig. Den hade jag svårt att hantera.

Det var ungefär då som anklagelserna tog fart ordentligt och fortsatte följa honom i många år. Men med tiden lärde han sig att tackla kritiken.

– Från att det har varit “gud vad det här är kul”, blev det plötsligt någonting annat. Men sen vande man sig och fick lite hårdare hud.

Christer Björkman.

PODD Det händer med alla pengar runt Melodifestivalen

I podden Aftonbladet Daily pratar vi om ekonomin kring Melodifestivalen. Varför är SVT så hemliga med att redovisa kostnaderna och hur påverkar det att skattebetalarna bidrar till tävlingen? Gäster är Mikael Törnwall, reporter på Svenska dagbladet som granskat ekonomin och Tobbe Ek, reporter på Nöjesbladet.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Diskningarna i Melodifestivalen vi minns

ÄMNEN I ARTIKELN

Christer Björkman

Melodifestivalen