Nanne Grönvalls krav – för att göra Mello

Efter utbrändheten: ”Väldigt noga med schemat”

Nanne Grönvall återvänder till Melodifestivalen efter utbrändheten.

Men hon tvekade länge om hon skulle ställa upp igen.

– Det är fortfarande en lång väg tillbaks, säger hon.

34 år efter debuten i Melodifestivalen ställer Nanne Grönvall, 57, upp igen trots att hon egentligen bestämt sig för att inte tävla igen.

– Ja, det har ju känts så. Men jag tror att jag fick lite mersmak efter Arvingarna, säger hon.

Tidigare i år medverkade Nanne grönvall som låtskrivare till Arvingaras ”I do” som tog sig via Andra chansen till final i årets tävling. Nästa års tävlingslåt har hon skrivit med maken Peter Grönvall, 56, och med titeln ”Carpool karaoke” är inspirationen givetvis hämtad från pratshowvärden James Cordens moderna klassiker.

– Den här låten var inte alls tänkt till Mello. Den bygger på James Cordens inslag som jag sett och älskat när han sjungit med Paul McCartney och Elton John. Jag älskar det programmet och det är en så happy känsla, säger hon.

”Jag har tvekat”

Men det var ändå inte självklart för Nanne Grönvall att tacka ja till tävlingen, trots att låten valts ut av juryn. 2016 berättade hon hur hon bränt ut sig och sedan dess har hon kämpat sig tillbaka. I våras släppte hon musik för första gången på fem år.

Hur ska du göra för att inte hamna i samma situation igen?

– Vi har pratat mycket om det och just att vara väldigt noga med schemat och att jag har pauser, säger hon.

– För det är fortfarande en lång väg tillbaks. Och det är också en anledning till att jag har tvekat nu. Kommer jag orka? Hur gör vi? Hur lägger jag upp det? Jag är väldigt noga nu att inte tuta och köra på, utan man tar breaks emellanåt. Sånt fanns inte förr för mig, men nu finns det.

Maken och låtskrivarpartnern Peter Grönvall finns vid hennes sida under SVT:s presskonferens men det är inte han som måste se till att hon faktiskt tar de där inplanerade pauserna.

– Dem tror jag hon tar ändå, men det är roligt att jobba tillsammans fortfarande, säger han och ler.

Publisert:

LÄS VIDARE