Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Elisa Lindström klar för Melodifestivalen 2021

Aftonbladet avslöjar: The Mamas låtskrivare tar också plats som artist – Listan: 27 av 28 akter avslöjade

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Elisa Lindström är klar för Mello.

Dessutom har The Mamas låtskrivare Patrik Jean knipit en av de sista platserna i SVT:s tävling.

Aftonbladet kan idag publicera en lista med 27 av de 28 akterna i Melodifestivalen 2021.

Elisa Lindström.
Elisa Lindström.

Med start på tisdag kommer SVT under tre dagar att bekräfta artisterna till Melodifestivalen 2021. Men redan nu kan Aftonbladet presentera ett nästan komplett startfält, tack vare ett nätverk av källor inom musik- och tv-branschen.

Bland de sista namnen att avslöjas finns folkkära Elisa Lindström, 29. Elisa, som vann ”Dansbandskampen” med bandet Elisa’s 2010 har också tagit hem segern i ”Körslaget” 2013 och ”Let’s dance” 2016.

– Ja, det stämmer, Elisa kan du föra upp på din lista. Hon ska vara med och tävla, säger en person med god insyn.

Skrivit vinnarlåtar – nu ska han tävla

Elisa Lindström har tävlat i Mello en gång tidigare, 2014, men tog sig då inte vidare från sin deltävling. Sedan dess har hon flera gånger förekommit i förhandsspekulationerna till Melodifestivalen och nu kommer hon alltså att tävla igen nästa år.

Dessutom kan Aftonbladet avslöja att en framgångsrik låtskrivare nu kommer ta klivet upp på scen och tävla nästa år. Patrik Jean, 30, var med och skrev The Mamas segerlåt ”Move” i årets Melodifestival och har också skrivit och producerat två ”Idol”-vinnarlåtar, Chris Kläffords ”Treading water” och Tusse Chizas ”Rain”. Som artist har han haft framgångar på Spotify med låtarna ”Lean on me” och ”Prosecco” och enligt Aftonbladets källor kommer Patrik Jean att tävla i Mello 2021.

Patrik Jean uppträdde som Nanos stand-in på repetition i Melodifestivalen 2019. Nu säger Aftonbladets källor att han kommer ställa upp som artist 2021.

”Bobby Ljunggren har skrivit låten”

Aftonbladet kan också avslöja ännu en akt i Melodifestivalen. Nästan i alla fall.

– Jag vet en som du inte har på din lista än. Det är en ung tjej som ska sjunga en låt av Bobby Ljunggren. Jag minns inte vad hon heter, men det är ingen ”Idol”, eller ”Talang”-tjej. Det är ett helt nytt namn, säger en vanligen välunderrättad källa.

Bobby Ljunggren valdes in i Melodifestivalens hall of fame 2020.

Bobby Ljunggren är en av Melodifestivalens mest framgångsrika låtskrivare, med totalt 50 låtar i tävlingen hittills, inklusive fem segrar.

– Haha, ja det stämmer. Bobby har skrivit låten och jag vet vad hon heter, men jag kommer inte berätta det för dig. Du får fråga nån annan, säger en person i musikbranschen.

Under hösten av Aftonbladet som enda tidning kunnat avslöja nyheter som Danny Saucedos och Eric Saades återkomst till Melodifestivalen, att såväl rock som dansband återvänder till tävlingen med bandet Lillasyster respektive Sannex och Arvingarna, att Alcazars Tess Merkel satsar solo och att årets guld- och silvermedaljörer The Mamas och Dotter hoppas på en ny chans att få representera Sverige i Eurovision song contest.

På grund av coronapandemin har SVT tvingats ställa in Melodifestivalens turné och enligt Aftonbladets källor kommer samtliga sex program att sändas från Annexet, den minsta av arenorna i Globenområdet i Stockholm.

LÄS OCKSÅ

TOBBE EK: Jireel och Samir & Viktor: Här är alla de galnaste sista minuten-ryktena

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så bra är låtarna i sista deltävlingen - Markus Larsson sätter plus

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Elisa Lindström

Patrik Jean

Bobby Ljunggren