Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Perrelli: Corona-tristessen fick mig att tappa gravidkilona

Pandemin gjorde henne arbetslös: ”Jag har väl tränat tre timmar om dagen”

ANNEXET. Corona–tristessen fick henne att börja träna – tre timmar om dagen.

När Charlotte Perrelli tävlar i Melodifestivalen på lördag är hon i sitt livs form.

– Jag hade ingen tanke på Mellon, det var pandemin som gjorde det. Jag hade inte ens nån tanke på att komma i form, jag ville bara göra någonting, säger hon.

Pandemin gjorde henne i princip arbetslös. Alla inbokade spelningar ställdes in, en efter en.

– Jag har gjort en del tv, som ”Stjärnorna på slottet”, ”Lotta på Liseberg” och min dokumentär på Kanal 5, men egentligen har jag inte gjort ett enda jobb, inte ett enda jobb, säger Charlotte Perrelli, 46.

” Jag hade en graviditet i ryggen som var ganska tuff och kämpig, vilket gjorde att det tog tid att komma tillbaka”. Corona-pandemin fick Charlotte Perrelli att träna tre timmar om dagen.
” Jag hade en graviditet i ryggen som var ganska tuff och kämpig, vilket gjorde att det tog tid att komma tillbaka”. Corona-pandemin fick Charlotte Perrelli att träna tre timmar om dagen.

Men tristessen av att plötsligt stå utan sysselsättning har gjort att hon kommit i sitt livs form. När Charlotte Perrelli ställer sig på Melodifestivalens scen på lördag har hon klarat sig ifrån coronapandemins trivselvikt och även blivit av med gravidkilona sen yngsta sonen föddes i november 2018.

– Det är faktiskt en slump. Många tror att jag hade deffat ner mig 2008 när jag tävlade med ”Hero”, men det var inte en tanke då och faktiskt inte nu heller. Jag hade ingen tanke på Mellon, det var pandemin som gjorde det, säger hon.

”Ville lära mig nåt nytt”

När avbokningarna radade upp sig började Charlotte Perrelli spela padel för att aktivera sig.

– Jag ville lära mig nåt nytt. Jag kände att jag måste vända det till något positivt, att jag får se till att ta hand om mig själv så jag inte däckar ner mig och kommer ut 20 kilo tyngre och mår sämre och att skallen inte är med, säger hon.

Snart växlade hon upp från några matcher med vännerna till att träna nästan sju dagar i veckan.

– Jag har väl tränat tre timmar om dagen. Nu under Mello-veckan så hinner jag inte, men annars har jag en privatlektion varje förmiddag.

”Det var pandemin som gjorde det”. Charlotte Perrelli fick alla jobb inställda – och började träna för att aktivera sig
”Det var pandemin som gjorde det”. Charlotte Perrelli fick alla jobb inställda – och började träna för att aktivera sig

– Jag hade inte ens nån tanke på att komma i form när jag började. Jag ville bara göra något och ha kul. Sen var det bra, för jag hade en graviditet i ryggen som var ganska tuff och kämpig, vilket gjorde att det tog tid att komma tillbaka. Så det var fantastiskt för mig, jag fick ju en skjuts på vägen, liksom, säger hon och skrattar.

”Vi har mer att ge”

Låten hon tävlar med i Melodifestivalen heter ”Still young” och det är precis så hon känner sig.

– Den handlar om att när jag växte upp så kände jag att nån som var 30 var lastgammal, men nu är 40 det nya 20. Vi är inte gamla när vi är 50 heller och och när vi blir pensionärer så ska vi ut och resa för då vill vi se världen. Det handlar inte om yta utan om att vi vill vara starka och känna oss unga för att vi har mer att ge, säger Charlotte Perrelli.

Melodifestivalens tredje deltävling sänds i SVT1 på lördag 20.00.


Schlager manager – så tävlar du

Anmäl dig - klicka här

Gå in på manager.aftonbladet.se
Alla med Plus tävlar utan extra kostnad.
Har du Pluskonto kan du skapa upp till fem ”lag” och dela med barn och familj.
Att skaffa Plus kostar 29 kr första månaden, därefter 99 kr - fritt att säga upp när du vill.

Regler

Vid varje av de fyra deltävlingarna: Tippa vilka två bidrag som går direkt till final och vilka två som går till Andra chansen.

Andra chansen: Välja vilka fyra bidrag som vinner de fyra duellerna.

Finalen: Tippa rätt placering på alla 12 finalister.

Utslagsfråga: Vinnarens totalpoäng i finalen.

OBS! Du kan anmäla dig redan nu på manager.aftonbladet.se men det går också att byta dina tips fram till att röstningen stänger för varje deltävling.

Priser

1-3:e pris: Apple iPhone 12 64 GB (värde 9900 kr).
Du kan också vinna bonuspriser i Aftonbladets schlagerexpert Tobbe Eks egen liga, anslut till #jagslårtobbeek inne i spelet (iPad i första pris).
Där kan du också skapa din egen "hashtag-liga" och utmana vänner.
 

All info hittar du på manager.aftonbladet.se

Publisert:

LÄS VIDARE